Helgmiddag på Udden
av.
.
.
..
.
.
Vi har egentligen ingen aning om vad rätten heter, men eftersom det oftast är pappan här hemma som lagar den så har den fått det namnet av barnen! När vi lagar den här rätten gör vi alltid mycket för det är så bra att ha till tex lunch för någon eller några dagen efter. Den passar lika b ra att ätas kall som varm! Receptet avser 4 personer samt en del kvar till dagen efter!
.
.
500 g pasta (vi brukar ta ”jättesnäckor” men vad som helst funkar)
2 burkar tonfisk
2 förpackningar ca 300g Fetaost
1 burk oliver
3 st tomater
3 st vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Svartpeppar
.
Koka pastan i saltat vatten.
.
Dela tomaterna och tag ur innanmätet, använd bara det fasta köttet och tärna det.
.
Blanda tonfisk, tomater, pressad vitlök, salt och olivolja (efter smak, jag brukar ta ca 1-2 dl).
.
Häll av pastan och blanda i tonfiskröran. Smula Fetaosten över och blanda försiktigt. Toppa med Oliver och Svartpeppar!
.
.
Smaklig måltid!
.
.