Bygget i ”Lofsis”!

..

.
Jag har fått en del frågor om hur det går med husbygget i Lofsdalen, och jag kan säga att det står lite still för tillfället. Vi hade planerat för byggstart i Maj men av olika anledningar har det gått trögt att hitta någon som vill bygga åt oss.

Vi har ritat huset själva, vi handlar också det mesta själva, så som badrumsinredning, väggpanel, köksinredning, vitvaror och golv. På det sättet kan vi hålla koll på kostnaderna och jämföra olika leverantörer mot varandra.

Inget byggföretag kan lägga på några extra slantar på det som skall köpas in till bygget och således tjäna extra pengar på vårt hus. Kontentan av det hela blir att företagen inte direkt har stått på kö för att få bygga åt oss…
De är alltså mest intresserade av att sälja nyckelfärdiga hus där de kan göra en liten vinst på varenda liten sak de köper in, men det är vi inte intresserade av! Vi har nu på senvintern hittat ett företag som känns rätt och beslutat oss för att de skall bygga huset.
Vi beslutade att vi startar bygget nästa vår istället, och eftersom vi nu har ett helt år på oss att planera har vi åter igen tagit upp frågan om att annlita en arkitekt och få huset absolut ”top notch”! 
Valborgsmässohelgen tänker vi tillbringa, i Lofsdalen, med att knata runt på tomten, insupa atmosfären, planera, drömma och fantisera om det kommande bygget!
Bilderna kommer från Bolig Magasinet och visar ett danskt hem med vackert Dinesengolv. Det golvet skall vi ha i huset och det är en sak som ingen arkitekt i världen kan få mig att ändra på, det är inte förhandlingsbart!
Kram till Er!

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma