Igår kväll blev det bäcköring till middag
avTänk vilken tillfredställelse det finns i att tillaga och äta egenfångad och egenodlad mat! Igår släppte fiskarna äntligen till, och vi kom hem med 4 fina öringar. Ja, i sanningens namn skall det väl sägas att det var M som drog upp dem… Hum, lite orättvist kan jag tycka… Själv hade jag en rackare på kroken, men irriterande nog släppte den precis vid strandkanten!
Jag improviserade ett recept som faktiskt blev suuupergott!
Mitt eget recept på bäcköring!
2 öringar
2 citroner
1 knippa dill
3 dl creme fraich
salt peppar
smör
1. Rensa fisken, skölj noga och lägg i smord form. Klicka ut lite smör, ca 50 g, runt om.
2. Hacka 1 citron och en stor del av dillen, spara lite till potatisen och till garnering.
3. Blanda citron, dill, creme fraich, salt och peppar. Var inte rädd för att salta ordentligt.
4. Fyll fiskarna med röran. Lägg fiskarna med ”magarna” mot varandra så blir röran kvar i.
5. Tillaga ca 30 min i 200 grader.
Servera med färskpotatis och körsbärstomater!
Lätt som en plätt, och supergott!
Det svåraste med hela grejen är att fånga fisken…
Kram Helena