PÅ BANAN IGEN

Heeej på Er!!!

Oj vad länge sedan det var jag gav något livstecken ifrån mig inser jag nu. Det har varit fullständigt kaos här i huset, i min hjärna och i min magen den sista tiden kan jag bara informera om. Gigantiska otäcka klumpar har guppat runt i magen och hjärnan har gått på högvarv. Jag vägde mig igår och det visade sig att jag gått ned runt tre kilo de senaste veckorna. Vad har hänt undrar ni nu förstås.

Jo, det som hänt är att vi för ett par veckor sedan upptäckte skador på delar av husets bärande konstruktion. Allvarliga saker med andra ord. I flygande fläng fick bitar av taket i källaren brytas upp och tillfälliga stöttor håller nu upp bjälklaget på vissa ställen. Vi kände till att det fanns vissa skador, men inte omfattningen och allvaret av dem.

Ja ni förstår ju själva vilken kaos det blev. Inflyttningsdatumet närmade sig med stormsteg och vi visste inte ens om huset gick att bo i. Vågade vi bära in tunga möbler och vågade vi gå på golvet överhuvud taget? Dessutom var inte övrig renovering riktigt färdig och något vatten och avlopp hade vi inte…

Inflyttningen fick skjutas upp några dagar och mitt i alltihopa, när vi äntligen skulle få vatten och avlopp, ja då gick kommunens vattenledning sönder där vi skulle koppla på våra rör… Halva vår lilla grusväg fick grävas upp. Man kan väl säga att det är lättare att flytta om man slipper bära alla grejerna över ett gammalt Gunnebostängsel och genom en sluttande trädgård full med grävskopor, lera och jordhögar… Men det gick det med!

Nu tillbaka till klumparna i magen. Bärande delar av huset är skadade = låter våldsamt dyrt, svårt och helt förfärligt!!! Där av klumparna. Huuur dyrt blir det, vem skall göra det, kan man göra det och i så fall hur??? En helt galen process med byggföretag, offerter, huvudskakningar, ofantliga summor pengar och enorma mängder sågspån (gamla hus är isolerade med sågspån) tog sin början.

Jag skulle kunna berätta om detta typ hur länge som helst, men det skall jag inte göra just nu. Jag kommer att återkomma till just detta då vi äntligen fått ro, huset (och vi) är äntligen i goda händer och allt kommer att fixas på bästa tänkbara sätt. Som sagt, återkommer till detta!

Well well, efter regn kommer solsken och så även i denna blogg.

Köket är inte riktigt klart ännu, det skall bland annat få nytt golv, men en liten titt kan jag bjuda på!

_DSC5861

Och så en liten titt på den inre hallen.

_DSC5857

Ja, som ni ser, inte färdigt på lång väg, men i alla fall på rätt spår.

Och vad gäller stabiliteten på golvet, så var det ingen fara med det. När rätt folk kom hit och gjorde sin bedömning (läs, bredde sina vingar över mig som var på väg att gå upp i atomer) blåstes faran över och en plan har utarbetats för hur huset skall lagas. Nu blir det rätt hela vägen och det känns så tryggt och bra!

Nu är det dax för lite vardagsliv här i stugan. Dagis väntar och en dag fylld av jobb. Då menar jag riktigt jobb och inte jobb med huset!

Kram kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma