VALBORGSMÄSSOAFTON

Go´kväll, go´kväll!

Sköna maj välkommen kan man väl säga tycker jag. Våren har varit i senaste laget men nu verkar det släppa. Vis av tidigare erfarenhet var det ”mycket kläder på” när vi stolpade bort till majbrasan igår kväll. Men faktiskt var det inte så kallt, kanske var det kläderna eller så var det faktiskt värme i luften.

2

En lite fjuttig majbrasa hade de arrangerat här i parken bredvid. Lillan som är van vid den jättebrasan som alltid finns i Barkarö, tyckte att denna ”såg lite smal ut”. Men parken är fin. Där tror jag att vi kommer att tillbringa en del tid!

1

Nå väl, Valborg har passerat och maj har gjort sitt intåg. Imorgon skrivs Udden över på de nya ägarna och den epoken är över för vår del. Blandade känslor, men tack och lov överväger de positiva just nu. Förstod nog inte riktigt hur rotad jag var där ute och hur svårt det faktiskt var att bara flytta sådär… Om vi, utav en eller annan anledning, hade varit tvingade att flytta kanske det hade känts lättare på något vis. Då hade flytten fyllt ett syfte på ett annat sätt, nu kändes det av och till  bara som en onödig flytt på grund av ett infall vi fick i höstas när allt var grått och trist.

0

Och vi bara blev helt kära i det här huset!

Vi tyckte förresten att vi var ganska klara invändigt när vi flyttade in, men har nog insett att nja, så är nog inte fallet riktigt… Vad har vi kvar då?

Fönsterbyten, köksgolv, entrégolv, lister, dörrhandtag, köksluckor (som blivit så dåligt gjorda att flera måste göras om, suck), måla tegel vid öppenspis i vardagsrummet och vid vedspisen i köket, jättejobbet med syllen och bjälklaget, altan och tomt. Ja, det var en del, jag har säkert missat en massa.

Jag har fått några frågor via kommentarer och mail som jag tänkte svara på lite snabbt.

1. Köket är platsbyggt av Markströms i Västerås (mer vet jag inte) och luckorna är i riktigt trä, inte mdf. Vi har lämnat luckorna till ett måleri för handmålning, inte sprayning.

2. Vi har målat med obruten vit färg rakt igenom hela huset.

3. Det nya huset är runt 250 kvm + ca 130 kvm källare. Udden var 188 kvm + gäststuga 10 kvm + strandhus ca 20 kvm.

Nu är det bäst att jag tar och hoppar i bingen. 7.00 skall jag möta upp killar som skall montera gardinstänger och hyllor på ett större kontor som jag håller på och inreder. Blir spännande att se alla gardiner och draperier uppe!!

Natti natti!

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma