NYPLANTERAT

 

Alltså vår trädgård, hur mycket finns det inte att göra där då egentligen? Ungefär hur mycket som helst skulle jag vilja säga. Men hur mycket orkar man då mitt i renovering och bygge och allt det där? Typ inget…

Vi har verkligen inte gjort något med trädgården sedan vi flyttade in. Vi har gjort stengångar längs sidorna och en uteplats med omgärdande mur på baksidan, men thats it. Växtligheten har vi lämnat därhän.

I helgen fick vi för oss att vi skulle åka och kika på lite växter, få lite inspo och kanske handla något trevligt. Vi kom hem tomhänta men jag hade i alla fall fått en idé.

_DSC3460

Längs med husets ena sida är det ganska skuggigt och trist. Efter markarbetet har det blivit en tom jordslänt som vetter upp mot allmänningen. Vis av tidigare erfarenheter, kommer jag aldrig mer att försöka plantera växter som inte är avsedda för just det rådande ljusförhållande etc som finns på platsen. Alltså får man leta växter som trivs i skugga för den slänten.

Funkian, som jag hade mycket av på Udden, passar utmärkt i skuggiga lägen och med sina vita kanter på bladen lyser den upp fint på lite mörka platser. Jag kom på att jag skulle plantera funkia längs gången när jag såg några plantor i trädgårdshandeln.

Gjorde ett snabbt överslag och insåg att jag skulle behöva köpa funkior för strax över tusenlappen för att täcka hela sträckan. Kändes som en trist utgift… Sedan slog det mig att det i en gammal rabatt här i trädgården växer två stycken som jag lätt skulle kunna ta och dela.

Sagt och gjort. Jag åkte hem och grävde upp de två funkiorna. Delade dem i 15 små delar och planterade längs gången som jag tänkt.

_DSC3451

Voila, funkiagång i vardande och kostade inte en enda krona. Toppen! Vad jag skall fylla resten av slänten med vet jag inte, låter det bero så länge.

Nu är jag sugen på att plantera lavendel längs hela muren. Tänk så fint med en lila liten lavendelhäck tillsammans med den grå muren…

_DSC3458

Kram kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma