”VÄRSTA JULHUSET”

 

Tänk vilken sommar vi fick i år och ännu verkar den inte vara helt slut, även om tunga gråa moln hänge över Västerås idag. Typiskt, jag som har två fotograferingar inbokade…

Hur som helst står vi inför en vinter som kan bli kall och lång. Tycker nästan alltid att det är så, fin sommar-rejäl vinter. Om sommaren varit lite si och så brukar vintern kunna bli det också. Inte vet jag, det kanske bara är jag som kommer ihåg det så.

Med nytt, gammalt, hus kan jag med mitt katastroftänk inte låta bli att fundera lite på hur det blir med huset i vinter. Kommer det att vara kallt och dragit runt de gamla fönstren och kommer värmen att fungera som den skall? Hur mycket stryk kommer fasaden ta av att stå ofixad ännu en vinter och kommer den nygjorda dräneringen av tomten att fungera som den skall när det börjar regna eller vid snösmältningen i vår?

Borde kanske släppa de där tankarna och se fram mot det mysiga som väntar i vinter. Det är ju trots allt värsta ”julhuset” vi köpt (eller hur Åsa :-). ”Julhus” tänker ni, vad är det?

Jo, tänk 3,5 m hög julgran, Fanny och Alexander, Lillan i julklänning tassande ned för den stora trappan, slängrumpa genom alla rum, varma goa kakelugnar och glögg som värms på vedspisen i köket. Det är ”julhus” det!

_DSC3375

Men innan det skall jag och flickorna göra egen pizza som vi skall grädda i vedspisen i köket i höst. Fräckt med egen vedugnsbakad pizza, ja banne mig det är det!

_DSC2756

Dags att ta tag i denna dag. Ha det gott och på återseende!

 Kram kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma