Fit for 40

med Sofia

Arkiv för July 2011

- Sida 1 av 2

Semesterns sista pass

av Sofia Boström

I dag var sista chansen att träna under min semester. I morgon börjar vardagen igen. Suck. Förra veckan såg jag fram emot att börja jobba igen, men idag känns det som om jag gärna hade varit ledig en vecka till…

Hur som helst, jag laddade min iphone med bra musik, och körde ett intervallpass. Dessvärre var inte min app till någon hjälp under passet, då den bara talade om tiden, men inte någon distans eller fart. Den började mäta distansen helt plötsligt och talade om att jag sprungit 100 meter. Kanske dags att byta app…

Trapptraning.jpg

”Mr Stairs, we meet again!”


Trappan-zoom.jpg
Min träningstrappa.

Passet jag körde var: Uppvärmning i 10 minuter, sen minutintervaller, med ganska högt tempo (tyckte jag själv) under de snabba bitarma, och jogg på de långsamma, i tio minuter. Därefter körde jag lite trappträning i ca 10 minuter och avslutade med utfallshopp uppför trappan.

Det var knappt jag kunde gå hem sen.

Hallå…

av Sofia Boström

Hallå väderlekstjänsten! I går var prognosen för dagen regn, regn och kanske lite åskregn. Därför passade långbenta maken på att springa en runda sent i går kväll. Själv passade jag och tänkte ”Lite svalt regn är inte fel att springa i”. Men vad händer!? Regnet drar förbi under frukosten och sen blir det inge mer.

Jag sprang ut en sväng före lunch, precis som jag planerat, efter fisketuren med barnen, men då var det hemskt väder. Solen tittade fram och det var kvalmigt och varmt.

Så min vana trogen kroknade jag helt efter 3,5 km. Så himla trist!

Vad hände med regnet? Va? Va?

 

Nu har jag bestämt mig för att nästa löprunda ska bli ett intervallpass, då kan jag enkelt stanna och dricka vatten när det passar.

Och så ska jag investera i något slags vattenbälte eller dylikt. Tips emottages varmt!

Färska vs soppa

av Sofia Boström

Vi har haft en diskussion här ute på landet gällande blåbär. Om de är förstoppande eller tvärtom. En teori är att de färska bären sätter fart på magen och soppan lugnar ner. Men hur är det egentligen? Någon som vet? Berätta gärna!

IMG_2027.jpg

Kul träningskompis

av Sofia Boström
Bollträning.jpg
Den lilla och jag tränar magmusklerna på varsin boll. Oskärpan beror inte på dålig kamera utan på lite för rörliga objekt 🙂

I dag körde jag Johannas hemmaträningsprogram, det var ett tag sen. Och som sällskap hade jag minstingen. Det var både skoj och stressande. Helt plötsligt kunde jag få en liten extravikt på ryggen, eller någon som hjälpte mig att hålla räningen: ”Ett, två, tre, fyra, sju, sex, fyra, åtta, tolv…”

Det kändes hur som helst skönt att få ta i lite och jag tyckte inte att benen blev riktigt lika trötta av alla utfall den här gången.

Nu ska jag ta tag i den där hemska tvätthögen som tornar upp sig på bilden. Hu!

Gör om, gör rätt

av Sofia Boström

Det bär emot att skriva om så triviala ting som träning när det hänt så fruktansvärda saker som bombningen i Oslo och massakern på Utøya. Mina tankar är med dem som förlorat någon nära, skadats eller tvingats genomleva det helvete som skedde.

Men detta är blott en blogg om träning och wellness. Och då får jag försöka hålla mig till ämnet.

Älvsjöskogens motionsslingor, det bästa är!
Älvsjöskogens motionsslingor, det bästa är!

 

En ny strömsladd till datorn är fixad, och efter ett par veckors slappande och riktig semester så har jag nu tagit tag i min träning igen. Gör om, gör rätt helt enkelt. Kroppen talade dessutom ganska högljutt om för mig att jag slappat för mycket, med stela höfter och onda axlar.

Så igår gav jag mig ut i joggingspåret igen. Målet jag satte var att ta mig runt 5 km, tempot var oviktigt, jag skulle bara orka jogga hela vägen.

Och första kilometern var PEST. Trots uppvärmining och stretch kändes benen som stockar, det drog i rumpmusklerna och jag hade långt ifrån flyt i steget. Men sakta men säkert började det släppa och jag kunde njuta av omgivningarna och flytet kom.

Det ar ingen rekordrunda, långt ifrån, men till slut hade jag klarat av 5 kilometer under 35 minuter. Så trots allt var jag nöjd. Kanske mest nöjd med att jag hittat en löprunda som är ganska exakt 5 kilometer, och som jag vet att jag kan förlänga enkelt.

Nu kör vi igen!

Tillfälligt avbrott

av Sofia Boström

Ni som läser här ofta kanske undrar varför det varit så tyst på bloggen på sistone. Det beror på flera saker, men främst på att jag passat på att ta lite ordentlig semester, även från bloggen. Vi har hängt på diverse lantställen med mer eller mindre uppkoppling och då bestämde jag mig för att koppla av 🙂 Sedan är en annan bidragande orsak att strömsladden till min dator gått sönder. Sladden är fortfarande paj, men jag är åter uppkopplad via mobilen, och lovar bot och bättring, och fler inlägg igen.

Träningen då? Tja, den fick också koppla ner lite under veckan. Jag har nöjt mig med långpromenader, bärplockning och bad. Men nu ska det bli bättring även på det. Hur gör ni på semestern? Kopplar ni av lite extra så träningen får på foten, eller passar ni på att vara extra flitiga när den extra tiden finns? Och ledsen att inläggen är så fula, med hopplös radbrytning, det måste tyvärr bli så tills datorsladden funkar igen. Sorry!

Dagens uppdrag är…

av Sofia Boström

Dagens uppdrag är att börja fylla frysen med såna här antioxidantspäckade bär! På svärföräldrarnas lantställe kryllar det av dem, stora, mogna, söta. Men bärprognosen över landet säger mager tillgång. I dag insåg jag varför. Vi plockade våra i skogen på Bullandö och där var det spridda skurar med bär. Stora, fina och många vid skuggiga, fuktiga områden, och enstaka, små och torra vid torra marker. Hur är blåbärstillgången där ni bor? Eller är ni rädda för dvärgbandmasken och hoppar över bärplockningen? Berätta, berätta! 

IMG_2012.jpg

Dagens träningspass

av Sofia Boström

Dagens träning: 3,78 km. Tempo: 6,50/km. Jobbighet: 5 av 10. Underlag: Mestadels grusväg. Plats: Björkvik/Värmdö. Djurupplevelse: En kopparorm (död) och en snok (levande, tror jag). Sällskap: Min Iphone, och eftersom jag glömt min armhållare och inte hade några fickor på byxorna så förvarades den i behån. Svettig mao 🙂

IMG_2006.jpg

Annat fysiskt fixande

av Sofia Boström
HUG-Mia.jpg
Mia Gunnarsson i sitt behandlingsrum med några av produkterna hon använde på mig.

I dag passade jag på att lägga ner lite extra tid och kärlek på en annan del av kroppen jag inte brukar kosta på så mycket omsorg annars, nämligen ansiktet. Jag slog tidigare i vår till på en deal och nu löste jag ut den.Hos den naturkosmetiska hudvårdsterapeuten Mia Gunnarsson gjorde jag en 60 minuter lång ansiktsbehandlling som hon kallar för ”Må bra”. Tack vare min deal betalade jag bara 220 kronor istället för 550 som är ordinarie pris. Måste gilla sånt!

En annan, mycket positiv sak med Mias ansiktsbehandlingar, och hela anledningen till att jag slog till, är att hon bara använder naturliga produkter, från ett svensk märke dessutom.

Mia gjorde rent mitt ansikte på alla vis, med peeling och djuprengöring, varma handdukar, sen fick jag massage på både ansikte och dekolletage och avslutade med alla möjliga återfuktande serum, dagkrämer och ögonkrämer.

Hon konstaterade att jag var väldigt torr på vissa ställen, speciellt på kinderna och frågade försynt om jag kanske jobbade framför en dator (check!). Hennes tips var att boosta huden på kinderna med extra fukt, genom ett serum eller olja, och att varje morgon när jag startar upp datorn, slå på den och sedan gå därifrån medan den tickar igång. Enligt henne stjäl datorskärmen som mest fukt från oss när den startar upp.

Vet inte om det stämmer, men kan vara värt att testa.

Produktserien hon använde sig av hade även smink i sitt sortiment, och deras mascara är jag väldigt sugen på att köpa. Någon som har testat den? Eller kan tipsa om någon annan bra och prisvärd ekologisk/naturlig mascara?

HUG-logga.jpg
Mia sitter hos Hälsa utan gränser, och de har en syn på hälsa som vi även försöker anamma i Wellness, dock kanske med mer vin och mindre homeopatiska mediciner 

Bloggtips!

av Sofia Boström
JMyoga.jpg
Work it girls! Bilden är lånad från motivatorernas blogg.

Min mentala coach, Johanna Melin, som även är bland annat yogalärare har börjat blogga tillsammans med sin vän Åsa Åhman, också yogalärare, hälsocoach och PT.

Kolla in deras inspirerande blogg här.

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB