Startsida / Inlägg

Mandelskorpor med choklad

av Hildur Blad

Idag somnade båda sönerna tidigt. Äldsta sonen somnade redan innan klockan sex och lilleman höll ut till klockan åtta. Älsklingen var inte hemma. Vad ska man då hitta på? Hmm… idag kom ju en ny Allt i Hemmet och vad är mer avslappnande än att göra sig en latte och mysa lite. Men nåt måste jag ju ha att knapra på som pricken över i. Skafferierna var tomma… så jag tog och bakade mandelskorpor med choklad. Skrev av receptet av min mor igår och redan idag var det dags att prova. De blev riktigt goda! Perfekt till lite te eller kaffe.
Så här kommer receptet:

Mandelskorpor med choklad (30 st)
2 dl sötmandel
50 g matfett
2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g blockchoklad

Gör så här:
Rosta mandlarna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt.
Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör i mandel, 4 dl mjöl, bakpulver och hackad choklad. Blanda till en deg.
Ta upp degen på bakbord och använd det sista mjölet till att forma två längder.
Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i sneda skivor. Torka sedan skorporna i 100 grader i ca 40 min, eller tills de är torra.

102134-4

Foto: Privat