Startsida / Inlägg

Favoriten bland favoriter!!!

av Hildur Blad

102134-120

Helgen närmar sig med stormsteg. Härligt! Och på helgen händer det ju titt som tätt att det kommer besökare. Om inspirationen och orken saknas men jag ändå vill bjuda på något hembakt gör jag ibland en kladdkaka som jag och alla som smakat den tycker är superdupergod. Enkel men smaskig! Mäktig men inte för söt. Tänkte jag kunde dela med mig av receptet om det är någon mer som skulle vilja göra en provbakning.

KLADDIG CHOKLADKAKA
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret eller margarinet och låt det svalna. Smörj och bröa en kakform (med löstagbar botten) 20-22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggen med sockret tills smeten blir pösig och fin. Häll i det avsvalnade smöret och rör om.

Mät upp vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör sedan om ordentligt. Rör därefter ner alltihop i kaksmeten.

Häll smeten i den smorda och bröade kakformen. Grädda i mitten av ugnen i 24 minuter för en liten kakform med 20 cm i diameter. Eller 21 minuter för en form som är 22 cm i diameter.
Gör helst kakan 4-5 timmar i förväg eftersom den då hinner stelna ordentligt.

Serveras med grädde!

Foto: Privat