Startsida / Inlägg

Laddar med hemmagjord müsli

av Hildur Blad

102134-135
Nu har jag snart klarat av mina fem nätter av arbete. Skönt! Bara en natt kvar. Känner mig pigg fysiskt men kreativiteten är det som stryker på foten allra först när hjärnan är trött. Därav det sparsamma bloggandet. Även det härliga vårvädret har bidragit till mindre tid framför datorn. Dagarna har till stor del spenderats ute i trädgården. Vi har sopat grus, krattat, ställt undan vinterleksakerna, plockat fram sandleksakerna och jag har tom. hunnit putsa fönstren. Känns härligt att titta ut genom nyputsade fönster. Tänk att nåt så litet kan ge en sån känsla av välbehag. Och inte kostar det nåt heller. 🙂 Idag har jag varit i färgbutiken för första gången och kikat. Känns lovande… längtar efter att börja jobba igen. Fotade lite, tänkte det kunde vara roligt att dokumentera arbetet och skillnaden före och efter.  
Ikväll har jag och sonen tittat på "Du är vad du äter". Han tycker att det är vårt mysprogram!? Tokunge 😉 Ni må tro att han ställer många frågor när han tittar på det här programmet. Men det positiva det fört med sig är att han är medveten om hur viktigt det är att tänka på vad man äter. Efter att ha tittat på "Du är vad du äter" känns det bra att ladda upp med lite hemmagjord müsli och naturell yoghurt innan det är dags att åka och jobba.

Här kommer receptet:
4 dl havregryn
4 dl rågflingor
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl havrekli
1 dl kokosflingor
1 dl vetegroddar
1 dl solrosfrön
1 dl nötter eller mandel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite rapsolja i en långpanna. Hacka nötter eller mandel. Häll alla ingredienser utom russinen i en bunke och blanda ordentligt. Bred ut müslin i långpannan och spreja lite vatten över ytan. Ställ in i ugnen och rosta i ungefär 15 minuter. Var noga så att det inte bränns och rör gärna om nån gång. När müslin svalnat blandas russinen i. Häll därefter upp müslin i en stor burk med lock. Kanske denna eller denna.

Jag brukar ofta blanda i lite extra russin eftersom jag tycker det förhöjer smaken. Ibland köper jag även lite havrepuffar överdragna med yoghurt (Naturgodis) och hackar i bitar för att få lite extra söthet. Ok… inte riktigt lika nyttigt, men väldigt gott. 🙂

Receptet har jag hämtat ur denna bok. En bok som jag för övrigt tycker är väldigt tänkvärd, inspirerande och användbar.

Foto: Privat