Te & havrescones
av
Ikväll har jag laddat med te och havrescones inför den kommande arbetsveckan. Mums! Om bara en timme bär det av till jobbet. Fem nätter av arbete har jag framför mig. Hoppas, hoppas att storebror sover lite längre på morgnarna den här veckan. Lilleman behöver jag inte oroa mig för, han sover i princip alltid till 10 eller senare. Lyx!!! Nu sitter jag här framför datorn och kurar under en filt och sörplar te ur min nyinköpta temugg från Höganäs. Ett riktigt bra inköp som jag gjorde på Fabriksbutiken i onsdags. Egentligen ska det vara ett porslinsfat till denna temugg men jag lyckades "tigga till mig" ett litet träfat istället. Mycket finare i mitt tycke. I alla fall… syftet med det här inlägget var att jag ville dela med mig av receptet på dessa supergoda havrescones som jag bakade ikväll.
Havrescones 8 bitar
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl flytande margarin
2 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, gryn, salt och bakpulver. Tillsätt margarinet och blanda till en grynig massa. Rör ner mjölk eller fil. (Jag brukar blanda i ytterligare lite mjöl och havregryn för att få önskad konsistens). Dela degen i två delar och lägg på bakplåtspapper.
Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda ca 10 minuter. Servera bums!
Foto: Privat