Startsida / Inlägg

Fetaostsallad med vattenmelon & cashewnötter

av Hildur Blad

102134-196
Lördagskvällen ägnade vi åt grillning tillsammans med mina föräldrar. För en gångs skull var det fisk som låg på grillen, denna gång lax. Jag blev sugen på att grilla lax när jag läste senaste Buffé och hittade ett recept på fetaostsallad med vattenmelon & cashewnötter. Det tyckte jag lät gott… och det var det också. Och det såg dessutom väldigt fint ut när det låg upplagt på ett stort serveringsfat.
Här kommer receptet ifall nån mer blir sugen på att prova:
Skär 1/2 vattenmelon i stora tärningar. Häll över 2 msk vit balsamvinäger. Låt dra i ca 5 minuter. Skala 1/2 gurka och dela på längden. Skrapa bort kärnhuset med en sked och skär gurkan i tärningar. Blanda ca 80 g mizuna (en sorts sallad, men jag tog ruccola istället) med melon och gurka. Lägg upp på ett fat och strö över 1 dl cashewnötter och 200g fetaost bruten i bitar. Ringla över olivolja.
Passar bra till lax eller skaldjur.

Denna sallad kommer definitivt att göras fler gånger. Mums!

Foto: Privat