Startsida / Inlägg

Kålpuddingen!

av Malin Wollin

”Kan du inte snälla snälla lägga upp receptet? (Ja jag antar att din mamma får vara snäll också och dela med sig av det)

Jag har bara gjort kålpudding med kött men lovade mina vänner häromdagen att nästa gång de kommer på middag hos oss ska jag göra vegetarisk kålpudding och jag fattar inte hur! Är det quornfärs?

Tack på förhand.

Linda”

Mamma Wollin svarar:

(Ca. 4 port.)

Till 300gr quornfärs blandade jag i ett ägg 1,5 dl grädde vitpeppar och salt samt en krossad grönsaksbuljongtärning. Glöm inte att spara spadet som kålen kokar i.
Först lägger man lite kokt, mycket grovt hackad vitkål i botten, på med smeten, samt överst ett likadant kål-lager. Häll lite spad över samt några små klickar smör. 250 grader i ugnen drygt en halvtimme. Gör en sås på spadet lite soya, en grönsaksbuljongtärning, grädde salt och peppar och lite redning. Häll över kålpuddingen, alternativt kåldolmarna och sätt in ytterligare 5-10 minuter i ugn.
Lycka till!