Startsida / Inlägg

Mat igår

av Malin Wollin

Jag hatar att laga mat, det är sedan gammalt.

Jag minns en tid då jag tyckte att det var roligt att hitta nya recept och ”ha roligt” i köket.

Sedan fick jag en hög med ungar som hatar allt jag lägger i en gryta/plockar ur en ugn/värmer i en micro.

Jag har blivit en av Pavlovs hundar. Om någon säger ”laga mat” så får jag en stöt i huvudet.

Igår var jag ensam med alla barnen, Joachim tränade och skulle komma hem runt 20=jag kan inte vänta med maten tills han kommer hem och gör den åt mig.

Jag kokade pasta.

I en ugnssäker form la jag fyra laxfiléer. Sedan saltade jag mycket, ringlade olja och strösslade ut vad jag hittade i kylen vilket var: skivad aubergine, skrynkliga champinjoner och gul lök i klyftor. Jag klickade över en för gammal burk creme fraiche och ställde in på 175 grader. När pastan nästan var färdigkokt la jag ner ett knippe sparris och kokade två minuter, sedan la jag in sparrisen ovanpå laxen i ugnen. Formen fick stå i ugnen sammanlagt 30 minuter.

Det blev gott.

Men jag hatar fortfarande att laga mat.

Och barnen åt tre pasta penne var, plockade bort sparrisen, auberginen, löken, champinjonerna och skraaaaaaapade bort all creme fraiche samt mosade laxen med gaffeln så att det skulle se ut som om de hade ätit.

Och jag hatar fortfarande att laga mat.

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Rebecka Rakell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB