Startsida / Inlägg

Så dumt

av Malin Wollin

En belöning om 10000 dollars till Vouge om de publicerar oretuscherade bilder av Lena Dunham erbjuder bloggen Jezebel.

Så dumt. 

Vouge är en modetidning. Deras gärning är mode och snygga bilder. Varenda modell fixas och tuschas. Vem bryr sig?

Jag såg Lena i pingisscenen där hon sprang runt i sina för stora trosor, toppiga bröst och stora rumpa. Jag VET hur hon ser ut naken. Det finns ingen naken kvinnokropp som jag känner så väl som Lenas, inte ens min egen eftersom jag alltid står så nära spegeln och inte ser helheten. I omklädningsrummet kan jag inte dröja med blicken på andra kvinnor hur gärna jag än vill. Så Lena är den mest nakna kropp jag känner.

Behöver jag se ofixade bilder från en modefotografering som jag (och ALLA läsare) VET är riggad och fixad och fejkad?

Så löjligt.

Varför måste vi skyddas? Är vi så ömtåliga att vi inte klarar av en suddad Lena? Måste hon vara vår snuttefilt? Varför ska hon vara vårt alibi? Är det någon som ens tror att det var så hon ville ha det? Hon är en gudomlig skapare och skådespelare och likt FÖRBANNAT är hon reducerad till en kropp.

Och jag står inte UT med att hon kallas en REAL kvinna. Jag kräks.

Jag ser inte alls ut som Lena.

Jag är åtta år äldre än hon, har fött fyra barn, gått upp och ner, upp och ner, upp och ner, upp och ner, upp och ner. Jag är smal och har en platt mage. Och då är jag inte real eller? Då gör jag ingen en tjänst. Jag gör fel bara genom att finnas till på samma sätt som Lena gör rätt bara genom att finnas till.

Jag älskar att Lena visar sin kropp eftersom jag är förtjust i att titta på kvinnokroppar men hon är inte mer real än jag.

Och hon ska ha rätt att bli tjusig och overklig på ett omslag eftersom det är det omslag handlar om.

lena

”Jag är ung och extremt begåvad och har gjort succé som inte liknar någonting annat och ändå pratar alla om min kropp” ser Lena ut att tänka.

malinfrånskaftnäs

 

Här är ett annat omslag som också är väldigt fixat. För så här ser jag nämligen aldrig ut när jag ser mig i spegeln. Tur att jag fick bli sminkad och pillad med eftersom omslaget ska finnas en lång tid.

Tack för att jag fick bli mitt snyggaste.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson och Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB