Startsida / Inlägg

FREDAGHUS! TILL SIIIIIMOOOON! PÅ ETT OIRONISKT SÄTT!

av Malin Wollin

Simon hatar när jag ”bloggar om hus”. Hur skadad är man om man inte älskar fredagshus?

Åh vilket mysigt vardagsrum! Så här skulle det se ut om jag var singel i stan. När min bästa kompis kom hem på fredagskvällen. När vi gör pasta med färsk sparris och parmesan och dricker rumsvarmt rödvin lutade med svanken mot köksbänken. Vi äter maten vid bordet och sedan kryper vi upp i soffan och ser en politisk thriller med Ryan Gosling (det finns bara en).

Så ser vardagsrummet ut.

amiral2Och så här skulle det se ut om jag renoverade en lägenhet på egen hand. Men det skulle inte vara med flit. Jag skulle inte ”med varsam hand bevara fina originaldetaljer”. Jag skulle pilla bort tapet och grejs och så skulle jag hålla på för mycket så att jag kom för långt in i väggen. ”HELVETE OCKSÅ” skulle jag skrika och sedan skule jag bli tvungen att ta bort resten tills det blev så här. Men jag skulle inte vara nöjd och det skulle inte vara medvetet.

amiral

Här lägger man sig under sina originaldetaljer och läser senaste numret av Filter.   amiral3

I lägenheten bor en kvinna som är 36 år. Hon arbetar som lärare och har en son som är fyra år. Eventuellt finns det en son till. (Men var sover han?)

knut

Oj oj oj, så vackert!knut2

Oj oj oj, så vackert!-del 2knut3

Och här tog tavlorna slut.

Men det gör ingenting.
Handen upp den som INTE äger påslakanet i sängen.

Här bor, märkligt nog, en tvåbarnsfamilj. Så vackert och svårt som de har det så kan man tänka sig barnfritt eller möjligen den såndär artsy-artsy enbarnsfamilj som äter brunch med sina vänner på söndagarna på Grand hotel och som klär sin dotter i kappor alldeles oavsett.

Jag antar att de driver ett galleri tillsammans. Jag antar att jag säger det om alla som har det vackert hemma men det finns väldigt många gallerier, så det kan vara sant.

Här kommer nu ett hus som har en liten liten röd detalj som är en yttepytte-skylt på barnanpassad stolpe som jag inte förstår.

gruv3

Åh vad jag älskar hus som dessa. You had me at anspråkslös.

gruv

Put another log on the fire! Eller använd den som kökssoffa!

 

gruv2

Barskåp i en gammal resväska, BADABABABA I’M LOVING IT.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB