På läktaren

av Malin Wollin

Vi träffade Rasmus, världsstjärna och Broakullabo.

En gång i tiden, för inte så länge sedan, spelade Joachim och Rasmus i samma lag.

Nu spelar Rasmus i..något lag i Holland och Joachim spelar i världens bästa Mjällby som snart rycker upp sig.

Rasmus spelar i landslaget och kallas för den största talangen på länge av..någon som kan sport. Joachim spelar B-lagsmatch i Halmstad i kväll och kallas för pappa.

”Malin, Rasmus har ett 170 kvadratmeter stort hus i fyra plan”

”Jaha, det var väl inget, vi ska bo i en stuga i Hällevik i sommar”

20110411.JPG

När du gör värderingen själv

av Malin Wollin

Det här kan bli ett nytt inslag. Eller så ser ni det aldrig mer. Vi får se.

När du gör värderingen själv går ut på att jag rapporterar en nyhet men inte orkar lägga någon värdering i den eftersom jag inte hittar orden. Det får du göra.

Är ni med?

Dagens:

Andreas Johnson ska gifta sig med sin Lisa. De har varit tillsammans i sju år och har två barn.

De har hållit förlovningen hemlig. Andreas har burit ringen på fel hand för att undvika frågor.

Varsågoda.

Lakto ovo fisko veggo

av Malin Wollin

”Snälla, räta ut ett frågetecken..
Varför kan vegetarianer äta fisk, skaldjur och ägg, men inte kött?
Har det med kötthanteringen att göra? Uppfödningen av kor o grisar eller varför tycker man att vissa djur är okej att äta och vissa inte?
Har inte riktigt förstått skillnaden”

Svar: Jag är inte vegetarian. Eftersom jag äter fisk.

Jag har varit vegetarian till och från sedan jag var fjorton.

När jag väntade Lasse åkte jag på en wellnessresa till Mallorca för Amelias räkning. Där berättade en dietist att min kropp inte passar för vegetarisk kost.

”Men om jag äter mycket ägg då?”

”Så många ägg finns inte”

”Men min pappa har pullor”

Dietisten var ändå inte övertygad. Men jag ville inte börja äta kött. Så jag gjorde en halvmesyr och började äta fisk. Jag tänker att kossor och grisar är som vi medan fiskar är som fiskar. Tröga.

Nu hörde jag emellertid på P1 häromdagen att fiskar kan känna smärta och det var väl själva satan också. Finns det inga proteinrika idioter till djur som inte begriper när man tar dem av daga?

Jag vill inte äta snigel.

Så svaret är alltså att jag inte är vegetarian längre. Man kan inte vara det lite grand. Man måste gå all in.

Eller så kan man resonera så här

Premiär

av Malin Wollin

20110411.JPG

Premiär. En blandning av sött och jävligt surt.

Lördagskrönika

av Malin Wollin

Här

Det här är en krönika som kommer då och då; en text som jag tycker är medioker men som redaktören älskar.

Grodorna!

av Malin Wollin

Idag har vi åkt till Öland för att se på när grodorna där gör snuskiga saker med varandra.

Alla hade samlats i ett samlagande hörn av sjön. Ett eget Big Brother med kåta grodor på varandra och med på varandra menar jag tio mansgrodor på en stackars(?) grodkvinna.

Vi satte oss ner i gräset och fikade. Det är det bästa som finns: en varm solig vårdag, fika i naturen och alla barnen sköter sig.

Vi såg tussilago och jag är så glad att jag kan skilja dem från maskrosor. Jag lär mig något nytt varje år. I vintras lärde jag mig se skillnad på..fan jag har glömt vad de heter, men jag ser skillnad på den och..den där andra fågeln som nästan ser likadan ut. Jag vet också vem som är en mansdomherre, det är den som får leda domherrarnas lördagskvällar på TV.

IMG_9833.JPG

Tussilago, det vet jag!

Grodorna betedde sig överallt. Var man än såg; grodor som gjorde yngel.

IMG_9915.jpg

Är det bara jag eller ser det ut som om det bara en som har roligt?

IMG_9951.JPG

IMG_9955.JPG

Tycker du om mat som inte smakar illa?

av Malin Wollin

I går gjorde Joachim egna köttbullar och serverade med potatis och brunsås. Inte mycket för en vegetarian som i och för sig äter fisk.

Jag plockade fram min receptpärm som jag fick av svärmor för många år sedan.

Historien bakom receptpärmen ser ut så här:

Jag fick en receptpärm av svärmor i födelsedagspresent när jag fyllde 24 eller så. Jag sa: ”Tack!” Och på insidan lät jag så här för mig själv: ”HAHAHAHA tror du på det själv eller?”

Men jag har använt den flitigt sedan den dagen. Där finns urklipp från söndagsbilagor och Ameliatidningar, handskrivna lappar och annat som jag inte skulle klara mig utan. Alla mina kokböcker kan förgås i ett bokbål men min receptpärm är helig.

Så.

I denna receptpärm finns en utskrift från internet. Jag skrev ut den när jag jobbade på resebutiken i Kalmar. Detta var 2001 och länken finns fortfarande kvar(älska internet).

Länk till mycket god rätt hittar ni här

Till detta stekte jag bläckfiskringar i mycket olja, ännu mer vitlök, ett par skvättar citron samt så mycket flingsalt att man måste blunda hårt och förneka att det lät RAAAAS när det föll ner i stekpannan.

Om det var gott?

Är Håkan Juholt söt?

I kväll blir det räkor som just nu tinar på köksbänken. Eftersom jag har en halv kruka oregano kvar så kanske vi gör det här

Eller har ni ett bättre förslag vad vi ska göra med handpillede rejer og oregano?

Sida 130 av 817