Girobloggen

Per Nicklasson rapporterar från Giro d´Italia

Startsida / Inlägg

Världsmästaren vinner

av Pelle Nicklasson

Läser Dagens Nyheter på lördagsmorgonen och konstaterar att det inte går att läsa ett enda ord om att Giro d’Italia faktiskt börjar i dag. Lite förvånad över det.

Desto större intresse i Holland där den första etappen körs. Individuellt tempo över 8,4 kilometer. För övrigt åttonde gången som Girot startar utanför arrangörslandet Italien. Det blir allt vanligare. Sverige någon gång i framtiden kanske. Eller är det att hoppas på för mycket?

Det kommer att vara galet mycket folk på gatorna i Amsterdam.

Tyvärr kommer det holländska laget Rabobank med en svag uppställning. Titelförsvarande ryssen Denis Menchov finns inte med på startlinjen och nu har dessutom tänkte kaptenen, spanjoren Oscar Freire fått kasta in handduken. 

Men mest tror jag att holländarna sörjer att inte inhemske stjärnan, unge (fyller 24 snart) Robert Gesink kommer till start. Han är en av dem som utgör sportens framtid och jag tror att han hade kunnat göra stora avtryck i årets Giro.

Nu ser det ut som om det är de rutinerade rävarna som gör upp om segern.

Det är en kvartett som utkristalliserar sig. Cadel Evans, 33 år, Ivan Basso, 33, Carlos Sastre 35 samt Alexandre Vinokurov 36.

Av dessa hoppas och tror jag klart mest på Cadel Evans. Inget originellt tips, absolut inte, spelbolagen har honom som den största favoriten till runt 2,50 gånger pengarna.

Det är ändå ett bra odds. Den regerande världsmästaren har utvecklat sin cykelåkning enormt de senaste två-tre säsongerna. Jag tror faktiskt att han är stenklar. Om man nu kan vara det i en tävling som sträcker sig över tre veckor och där det mesta kan hända?

Det vore dessutom bra för sporten om han vinner. till skillnad från några av huvudkonkurrenterna har Cadel Evans ingen erfarenhet av hur det är att röra sig i dopningsträsket.

En undersökning angående Twitter visar att typ 50 procent (jag höftar lite, siffran var nog ännu högre) av allt twittrande är av meningslös karaktär såsom ”jag har just ätit en macka”.

Britten Bradley Wiggins twitter är åt det hållet, jag citerar: ”My daughter has just had a crap, so I’m off to wipe her backside”. 

Okej.

Desto bättre är Wiggins på att cykla fort i kamp mot klockan. Dagens tempotetapp ser ut att vara som gjord för honom, och fast jag är som Grekland måste jag skaka fram pengar och investera en slant i honom (finns det någon världsbank för privatpersoner?). Fyra gånger pengarna är ett för bra odds för att lämna orört.

 

Bradley_Wiggins_1540808c.jpg
Grym i kampen mot klockan

 

 

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB