Arkiv för June 2010

- Sida 1 av 2

Banreportage Landskrona GK

av Golfbilsresan

Vackert belägen utmed öresund ligger Landskrona GK. En anläggning som har 36 hål med bra övningsområden samt en korthålsbana. Klubben har ett regionalt golfgymnasium och här ligger även Svenska golfmuseet.

Banans huvudslinga Erikstorpsbanan har en ganska snäll inledning. Första hålet är ett ganska brett par 4 där den långslående bara har en kort wedge kvar till pinnen på andraslaget. Även andra hålet är en birdiechans, ett kort par tre på 120 meter. Efter denna ganska vänliga inledningen kommer ett av första nio hålens bästa och tuffaste hål. Ofta kommer vinden från havet och emot dig så dem 330 meterna spelas ofta betydligt längre. En bäck längs hela vänstersidan samt ett stort vattenhinder efter drygt 200 meter till höger gör att driven bör stanna kvar i bagen. Ett järn ut från tee ger dig ett halvlångt slag in mot den kraftigt ondulerade greenen. Par är definitivt en bra score här.

Hål 3 Landskrona
Ett tufft utslag på hål 3, järnklubba i handen är det smarta valet

Överlever du trean med en fyra i scorekortet kommer några riktigt bra birdiechanser därefter. Fjärde hålet är ett kort par fyra som svänger svagt till höger. Femman ett kort par fem och sexan ett mycket kort par 4. På sjätte hålet gäller det dock att hålla tungan rätt i mun om du väljer drivern ut från tee. Hålet mäter bara 255 meter men runt greenen är det fullt med vatten. Kan vara smart att knacka fram ett mellanjärn och ge dig en full wedge in mot greenen. Nu har du spelat den första tredjedelen och det klart lättaste partiet av banan. Är du ute efter en riktigt låg score ska du gärna vara några slag under par efter dessa hål.

Hål 6 Landskrona
Gå för det eller inte? Det är den stora frågan från tee på sexan

Efter denna ganska givmilda inledningen är det dags att öka takten lite. Sjuan är ett tufft par tre där man ofta tar en klubba för lite. Det är lätt att luras av det små kullarna innan greenen så ta en klubba extra från tee. Åttan är ett jobbigt och ganska långt par fyra med dogleg vänster. Antingen tar du drivern och sneddar över hörnet eller så trycker du till ett långt järn. Risken om du väljer det sistnämnda är att träden till vänster stör inspelet mot den ganska knepiga greenen. Nu börjar du närma dig öresundshålen och det börjar med det långa nionde, ett par fem som spelas rakt ner mot vattnet. Väldigt ofta har du vinden rakt in i ansiktet, så spela med huvudet och lägg upp dig på två och attackera med en wedge istället för att chansa på andraslaget.

De sista nio hålen spelas till stor del precis nere vid havet. Vinden är alltid en stor faktor av den här delen av banan. Tian är ett ganska långt par fyra där par är ett bra resultat. Sedan följer ytterligare ett hål där den som slår riktigt långt når greenen med en driver. Out längs hela vänstersidan och vind från havet till höger gör att valet ändå oftast blir ett långt järn från tee. Greenen är stor och väldigt ondulerad, så slår du inte wedgen nära är en tvåputt bra här. Det tolfte hålet är ett mycket svårt par tre. Inte så väldigt långt, men en bäck som korsar hålet och drar till sig bollar tillsammans med vinden rakt mot dig från havet gör att par är bra på tolvan.

Hål 12 Landskrona
Du är inte kaxig från tolvans tee med ett par klubbors vind i ansiktet.

Hål 13 och 15 är sista nio hålens längsta hål. Två par femmor som båda kan nås på två slag men då måste drivern placeras på fairway. Ganska tjock ruff väntar om du är det minsta sned från tee. Hål 14 är ett mycket vackert hål. Ett kort par tre nedför med enastående utsikt över Öresund. Här har många spelare, även de med lågt handicap fått rejäl frossa från tee. En wedge ska väl inte kunna vålla så stora problem? En green omringad av vatten och mycket vind gör hålet svårspelat.

Efter femtonde hålet är det dags att lämna havshålen och röra sig tillbaka mot klubbhuset. Två ganska svåra par fyra där du gärna tar två par och går vidare inför sista hålet, ett par tre vid klubbhuset med en bäck framför greenen. Här är det lätt att få lite nervdaller om du behövar ett ”säkert” par för en sänkning eller en låg score. För mycket spinn i bollen och du rullar ned i bäcken. Håller du dig kall från tee kan du bekvämt gå fram till hålet med en bra birdiechans och avsluta varvet med bravur!

Hål 18 Landskrona GK
Slå gärna wedgen förbi hål så att du inte riskerar att spinna bollen ner i bäcken

 

Landskrona GK +

  • Vackert belägen utmed Öresund
  • Trevlig layout
  • Komplett anläggning

Betyg 1-5 golfbilar

3 bilar
Landskrona GK får 3 golfbilar

 

Grattis Oliver

av Golfbilsresan

En något trög dag i puttingtävlingen på Landskrona GK idag. Inte lika stor slant till juniorerna som under våra två tidigare dagar. Vi hoppas på succé imorgon på Vasatorp utanför Helsingborg. Dagens vinnare blev till slut Oliver Jacobsson. Vi hoppas du får användning av de fina priserna!

Just nu befinner vi oss i Rydebäck, mitt i mellan Landskrona och Helsingborg. Här ska vi sova i natt innan vi fortsätter vår resa norrut mot Göteborg. Senare ikväll kommer ett banreportage om Landskrona GK.

Landskrona GK
Vacker utsikt med havshålen på Landskrona GK

 

Färdigspelat

av Golfbilsresan

Nu har vi slutfört resans tredje runda, med blandat resultat. Puttävlingen pågår för fullt men medlemmarna på klubben har inte riktigt haft tävlingslusten framme idag. Hoppas det vänder nu sista timmen! Juniorerna behöver alla pengar de kan få.

Hål 14 Landskrona
Vacker vy från hål 14 på Landskrona GK

 

Turbulent tripp

av Golfbilsresan

Äntligen framme på Landskrona GK. Vägen hit var ganska händelserik. Batteriet till golfbilen ville inte riktigt göra som vi ville så det blev några stopp längs vägen. Nu är vi trots allt framme, lite efter schemat men det löser vi! Vi ska alldeles strax dra igång puttävlingen och vi hoppas att dagen ska ge oss en rejäl bunt pengar till klubbens juniorer. Golfförutsättningarna är riktigt bra idag så det borde vara proppat med människor på banan!

Landskrona GK
Äntligen framme på Landskrona GK!

 

God morgon!

av Golfbilsresan

Dag 3 har startat och morgonen kommer bli ganska intensiv. För er som bor i de sydligaste delarna av landet kan höra oss på P3, som ska ringa och prata lite med oss i deras morgonprogram. Om en dryg timme kör vi vidare norrut mot Landskrona GK.

Natten har vi spenderat på Dahls Hotell i Löddeköpinge, så det blir en bit att åka för oss i golfbilen. Uppskattningsvis tar det cirka 1,5 timme innan vi glider in på Landskrons GKs parkering!

Dahls Hotell
Bekvämt och rymligt på Dahls Hotell!

 

Banreportage Örestads GK

av Golfbilsresan

Örestads GK har tre stycken 9-hålslingor, Blå,Röd samt Gul. Idag var det blå och gul som gällde. Den blåa slingan förknippar man först och främst med vatten. Det är vatten på i princip vartenda hål. De är dessutom relativt smala och det blir många gånger järn från tee. Den gula slingan är raka motsatsen. Det är knappt något vatten eller andra stora hinder vilket leder till att ytorna att landa utslagen på blir större. Ska man scora lågt är det på den gula slingan birdiechanserna dyker upp flera gånger om.

Vi startade på den blåa slingan och här gäller det att vara på hugget från början. Vatten, vatten och åter vatten… Hål 1, ett par fem på knappa 500 meter från vit, har hela fem vatten längs vägen och tre av dem klart i spel. Håller du dig torr här, tar ditt par och går vidare ska du vara nöjd. Sedan följer ett lätt par tre, vilket är skönt eftersom Örestads egna ”Amen Corner” kommer därefter. Hål tre och fyra är riktigt tuffa. Inte speciellt långa men mängder med vatten och upphöjda greener som är svåråtkomliga om du inte placerar utslagen rätt.

Hål 3 Örestad
Riktigt kluriga hål 3

Nu efter den tuffa starten måste man väl ändå få andas ut. Ja, ett håls lugn och ro får du men sedan börjar svårigheterna igen. Hål 6-9 innehåller mängder med fallgropar. Sexan är ett jobbigt par tre där det är tufft att jaga pinnen. Hål sju och nio är två långa par fyra där par absolut är en bra score. Blåa slingans andra par fem möter du på hål åtta. Denna gången har du ”bara” fyra vattenhinder att tampas med… Det är långt och utslaget bör placeras till höger, andraslaget till vänster och sen en kort klubba kvar över de två sista vattenhinderna. Låter kanske enkelt men känns betydligt svårare när man är på plats.

Gula slingan är den klart lättaste av de tre på Örestads GK. Den är definitivt inte tråkig men vissa hål är något intetsägande. Men guldkorn och svårigheter finns absolut även här. Hål tre, vårat tolfte för dagen är ett spännande hål. Här har du alla möjligheter att göra birdie, men hur du ska spela hålet är ett svårt beslut. Hålet är bara 306 meter från backtee men vattnet längs högersidan måste manövreras. Är du långslående och gärna lite järv plockar du fram drivern och smackar upp bollen i greenbunkrarna kort om green. Är du lite lugnare och vill hitta den där perfekta wedgelängden in mot greenen spelar du ut ett järn till vänster. Ett intressant hål som kan spelas på många olika sätt.

Det efterföljande hålet är kanske det svåraste på den gula slingan. Fyran är ett tufft par tre med vatten kort om greenen. Slå upp bollen mitt på greenen,tvåputta och gå därifrån. Avslutningen på slingan är ett trevligt par fyra som mäter 395 meter från vit tee. Två relativt djupa bunkrar till höger som kan passeras med en bra smäll från tee. Greenen är en av de mest ondulerade under hela rundan, så här behöver inspelet placeras på rätt sida om pinnen.

Hål 18 Örestad
Inspelet på hål 18 med klubbhuset i bakgrunden

Genomgående för båda de två slingor vi spelat är de upphöjda greenerna. Inte så svåra att träffa men svåra att stanna kvar på. Delvis mycket vatten  och många järn ut från tee. Skulle det blåsa ett par klubbors vind är man inte så kaxig, framför allt inte på den blåa slingan.

Örestads GK +

  • Mycket trevligt bemötande av personalen på klubben
  • Bra möjligheter till träning med bla korthålsbana
  • 27 hål som ger varierande golfrundor

Betyg 1-5 Golfbilar

Betyg
Örestads GK får 3 golfbilar

 

 

Grattis Birgitta!

av Golfbilsresan

Vinnaren i dagens puttävling på Örestads GK blev Birgitta Nygren. Vi hade tyvärr inte möjligheten att få med henne på bild men vi vill gratulera till vinsten och det fina puttandet.

Dagen resulterade i en ganska bra slant till klubbens juniorverksamhet. Lite bättre än igår. Får hoppas att alla klubbar i fortsättningen försöker samla in mer än de tidigare! Idag hade vi god hjälp av flera eldsjälar i klubben vilket vi är mycket tacksamma för.

Jessica Örestad
Ordförande i juniorkommitén Jessica Heskebeck tar emot dagens insamlade pengar

 

Örestads GK – Löddeköpinge

av Golfbilsresan

Vi hade en riktigt rolig resa från Örestads GK till Löddeköpinge där vi ska bo i natt. Vägen längs kusten nere vid Bjärred har en helt magnifik utsikt! När vi närmade oss Löddeköpinge tog vi en snabb sväng in på en motorträff. Helt galet mycket folk! Det var en del personer som hade synpunkter angående vårt val av färdmedel. Varför vet vi inte…

Öresund
Vacker utsikt längs vägen!

 

Motorträff
Helt otroligt mycket folk & hojar!

 

Varmt!

av Golfbilsresan

Nu har vi lyckats genomföra 18 hål i värmen här på Örestads GK. Att det inte är så mycket folk på banan är fullt förståeligt! Stranden lockar såklart… Trots allt kommer det hyfsat med folk som tävlar i vår puttävling. Det ska nog bli några slantar till juniorerna på klubben!

Puttävling
En av alla trevliga deltagare i dagens Puttävling på Örestad!
Ungdomar
Massor med juniorer på plats, läger denna veckan på Örestad!

 

Ett längre reportage om banan kommer under kvällen!

Dag 2 igång

av Golfbilsresan

Nu är dag två i full gång. Efter en dryg timme med golfbilen från Best Western Hotel Jägersro är vi nu framme vid Örestads GK utanför Lomma. Vädret är fortfarande helt grymt och det är bara att hoppas att medlemmarna här på klubben inte väljer stranden framför banan idag. Vi vill ju samla in så mycket pengar vi bara kan till klubbens juniorer. Puttävlingen sätter igång kl 12:00 och sen går vi ut på banan någon timme senare.

Örestads GK
Nu är vi framme vid Örestads GK!

 

Glöm inte att gå in på vår hemsida där du har chansen att vinna en avståndskikare! www.golfbilsresan.se

Sida 1 av 2

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB