Startsida / Inlägg

Banreportage Landskrona GK

av Golfbilsresan

Vackert belägen utmed öresund ligger Landskrona GK. En anläggning som har 36 hål med bra övningsområden samt en korthålsbana. Klubben har ett regionalt golfgymnasium och här ligger även Svenska golfmuseet.

Banans huvudslinga Erikstorpsbanan har en ganska snäll inledning. Första hålet är ett ganska brett par 4 där den långslående bara har en kort wedge kvar till pinnen på andraslaget. Även andra hålet är en birdiechans, ett kort par tre på 120 meter. Efter denna ganska vänliga inledningen kommer ett av första nio hålens bästa och tuffaste hål. Ofta kommer vinden från havet och emot dig så dem 330 meterna spelas ofta betydligt längre. En bäck längs hela vänstersidan samt ett stort vattenhinder efter drygt 200 meter till höger gör att driven bör stanna kvar i bagen. Ett järn ut från tee ger dig ett halvlångt slag in mot den kraftigt ondulerade greenen. Par är definitivt en bra score här.

Hål 3 Landskrona
Ett tufft utslag på hål 3, järnklubba i handen är det smarta valet

Överlever du trean med en fyra i scorekortet kommer några riktigt bra birdiechanser därefter. Fjärde hålet är ett kort par fyra som svänger svagt till höger. Femman ett kort par fem och sexan ett mycket kort par 4. På sjätte hålet gäller det dock att hålla tungan rätt i mun om du väljer drivern ut från tee. Hålet mäter bara 255 meter men runt greenen är det fullt med vatten. Kan vara smart att knacka fram ett mellanjärn och ge dig en full wedge in mot greenen. Nu har du spelat den första tredjedelen och det klart lättaste partiet av banan. Är du ute efter en riktigt låg score ska du gärna vara några slag under par efter dessa hål.

Hål 6 Landskrona
Gå för det eller inte? Det är den stora frågan från tee på sexan

Efter denna ganska givmilda inledningen är det dags att öka takten lite. Sjuan är ett tufft par tre där man ofta tar en klubba för lite. Det är lätt att luras av det små kullarna innan greenen så ta en klubba extra från tee. Åttan är ett jobbigt och ganska långt par fyra med dogleg vänster. Antingen tar du drivern och sneddar över hörnet eller så trycker du till ett långt järn. Risken om du väljer det sistnämnda är att träden till vänster stör inspelet mot den ganska knepiga greenen. Nu börjar du närma dig öresundshålen och det börjar med det långa nionde, ett par fem som spelas rakt ner mot vattnet. Väldigt ofta har du vinden rakt in i ansiktet, så spela med huvudet och lägg upp dig på två och attackera med en wedge istället för att chansa på andraslaget.

De sista nio hålen spelas till stor del precis nere vid havet. Vinden är alltid en stor faktor av den här delen av banan. Tian är ett ganska långt par fyra där par är ett bra resultat. Sedan följer ytterligare ett hål där den som slår riktigt långt når greenen med en driver. Out längs hela vänstersidan och vind från havet till höger gör att valet ändå oftast blir ett långt järn från tee. Greenen är stor och väldigt ondulerad, så slår du inte wedgen nära är en tvåputt bra här. Det tolfte hålet är ett mycket svårt par tre. Inte så väldigt långt, men en bäck som korsar hålet och drar till sig bollar tillsammans med vinden rakt mot dig från havet gör att par är bra på tolvan.

Hål 12 Landskrona
Du är inte kaxig från tolvans tee med ett par klubbors vind i ansiktet.

Hål 13 och 15 är sista nio hålens längsta hål. Två par femmor som båda kan nås på två slag men då måste drivern placeras på fairway. Ganska tjock ruff väntar om du är det minsta sned från tee. Hål 14 är ett mycket vackert hål. Ett kort par tre nedför med enastående utsikt över Öresund. Här har många spelare, även de med lågt handicap fått rejäl frossa från tee. En wedge ska väl inte kunna vålla så stora problem? En green omringad av vatten och mycket vind gör hålet svårspelat.

Efter femtonde hålet är det dags att lämna havshålen och röra sig tillbaka mot klubbhuset. Två ganska svåra par fyra där du gärna tar två par och går vidare inför sista hålet, ett par tre vid klubbhuset med en bäck framför greenen. Här är det lätt att få lite nervdaller om du behövar ett ”säkert” par för en sänkning eller en låg score. För mycket spinn i bollen och du rullar ned i bäcken. Håller du dig kall från tee kan du bekvämt gå fram till hålet med en bra birdiechans och avsluta varvet med bravur!

Hål 18 Landskrona GK
Slå gärna wedgen förbi hål så att du inte riskerar att spinna bollen ner i bäcken

 

Landskrona GK +

  • Vackert belägen utmed Öresund
  • Trevlig layout
  • Komplett anläggning

Betyg 1-5 golfbilar

3 bilar
Landskrona GK får 3 golfbilar

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB