Startsida / Inlägg

Banreportage Örestads GK

av Golfbilsresan

Örestads GK har tre stycken 9-hålslingor, Blå,Röd samt Gul. Idag var det blå och gul som gällde. Den blåa slingan förknippar man först och främst med vatten. Det är vatten på i princip vartenda hål. De är dessutom relativt smala och det blir många gånger järn från tee. Den gula slingan är raka motsatsen. Det är knappt något vatten eller andra stora hinder vilket leder till att ytorna att landa utslagen på blir större. Ska man scora lågt är det på den gula slingan birdiechanserna dyker upp flera gånger om.

Vi startade på den blåa slingan och här gäller det att vara på hugget från början. Vatten, vatten och åter vatten… Hål 1, ett par fem på knappa 500 meter från vit, har hela fem vatten längs vägen och tre av dem klart i spel. Håller du dig torr här, tar ditt par och går vidare ska du vara nöjd. Sedan följer ett lätt par tre, vilket är skönt eftersom Örestads egna ”Amen Corner” kommer därefter. Hål tre och fyra är riktigt tuffa. Inte speciellt långa men mängder med vatten och upphöjda greener som är svåråtkomliga om du inte placerar utslagen rätt.

Hål 3 Örestad
Riktigt kluriga hål 3

Nu efter den tuffa starten måste man väl ändå få andas ut. Ja, ett håls lugn och ro får du men sedan börjar svårigheterna igen. Hål 6-9 innehåller mängder med fallgropar. Sexan är ett jobbigt par tre där det är tufft att jaga pinnen. Hål sju och nio är två långa par fyra där par absolut är en bra score. Blåa slingans andra par fem möter du på hål åtta. Denna gången har du ”bara” fyra vattenhinder att tampas med… Det är långt och utslaget bör placeras till höger, andraslaget till vänster och sen en kort klubba kvar över de två sista vattenhinderna. Låter kanske enkelt men känns betydligt svårare när man är på plats.

Gula slingan är den klart lättaste av de tre på Örestads GK. Den är definitivt inte tråkig men vissa hål är något intetsägande. Men guldkorn och svårigheter finns absolut även här. Hål tre, vårat tolfte för dagen är ett spännande hål. Här har du alla möjligheter att göra birdie, men hur du ska spela hålet är ett svårt beslut. Hålet är bara 306 meter från backtee men vattnet längs högersidan måste manövreras. Är du långslående och gärna lite järv plockar du fram drivern och smackar upp bollen i greenbunkrarna kort om green. Är du lite lugnare och vill hitta den där perfekta wedgelängden in mot greenen spelar du ut ett järn till vänster. Ett intressant hål som kan spelas på många olika sätt.

Det efterföljande hålet är kanske det svåraste på den gula slingan. Fyran är ett tufft par tre med vatten kort om greenen. Slå upp bollen mitt på greenen,tvåputta och gå därifrån. Avslutningen på slingan är ett trevligt par fyra som mäter 395 meter från vit tee. Två relativt djupa bunkrar till höger som kan passeras med en bra smäll från tee. Greenen är en av de mest ondulerade under hela rundan, så här behöver inspelet placeras på rätt sida om pinnen.

Hål 18 Örestad
Inspelet på hål 18 med klubbhuset i bakgrunden

Genomgående för båda de två slingor vi spelat är de upphöjda greenerna. Inte så svåra att träffa men svåra att stanna kvar på. Delvis mycket vatten  och många järn ut från tee. Skulle det blåsa ett par klubbors vind är man inte så kaxig, framför allt inte på den blåa slingan.

Örestads GK +

  • Mycket trevligt bemötande av personalen på klubben
  • Bra möjligheter till träning med bla korthålsbana
  • 27 hål som ger varierande golfrundor

Betyg 1-5 Golfbilar

Betyg
Örestads GK får 3 golfbilar

 

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB