Startsida / Inlägg

Banreportage Delsjö GK

av Golfbilsresan

Några minuter från centrala Göteborg ligger skogsbanan Delsjö GK. Det är en kuperad bana med par 70 som har många utslag där du står högt. Från backtee mäter den bara drygt 5700 meter, men banan är trixig och det blir väldigt få drives från tee.

Banan håller god kvalitét, framför allt greenerna där bollen rullar jämnt och fint. Den rekomenderas att spela torra dagar för fairway och ruff blir ganska snabbt blöta och lite svampiga när det regnat en del. Idag var förhållandena helt okej, lagom vind men kanske lite väl varmt. Över 30 grader är i det varmaste laget.

Delsjö GK bjuder på en väldigt snäll start, de första två hålen är riktigt bra birdiechanser. Först ett kort par tre nedför där det räcker att slå en wedge. Hål 2 är kort par fem, kraftigt nedför från tee. Väljer du drive har du liten träffyta men bara ett kort järn kvar om du lyckas. Spelar man i stället kort om bunkern till vänster behövs en ganska lång fade in till greenen. En ganska spektakulärt par fem som både jag och Anders gillade.

Hål 2 Delsjö
Trevlig vy över utslaget på Delsjö GKs andra hål

Tredje hålet är ett ganska kort och trixigt par fyra. Om utslaget placeras väl, drygt 200 meter från tee, kan du mycket väl få en bra birdiechans. Missar du kort vänster eller tar för mycket klubba från tee blir inspelet riktigt tufft då ett vattenhinder vaktar kort till höger om greenen. Hålet efter är ett ganska långt par tre, där det bara gäller att försöka träffa greenen och göra par. Hål 5 är också det ett par tre, något kortare men med fler svårigheter. Lite uppför hela vägen så du måste slå bollen hela vägen upp på green.

Sjätte hålet är enligt index det svåraste på första nio. Vi tycker dock att man kan ta bort det mesta av hinderna genom att slå en hybrid eller ett långt järn från tee. Bäcken till höger och bunkern rakt fram ska på detta sett kunna undvikas. Självklart väntar då ett längre inspel, men den duktige spelaren ska inte ha några problem att träffa denna green med ett längre järn.

Hål 7 och 8 är två korta och ganska lätta par fyra där det finns goda möjligheter till birdie. Håll bara utslaget i spel så väntar bara wedgar in mot greenen. Det sista hålet på vägen ut är ett tufft par fyra. Smalt med skog hela högersidan och två bunkrar som väntar efter 250 meter. En stor långsmal green där det är svårt att komma nära pinnen.

Hål 9 Delsjö
Robban får en svalkande dusch i den tropiska värmen på nians green

Hål 10 är ett bra golfhål där det absolut smartaste är att spela sig fram drygt 200 meter, kort om bunkern du ser från tee. Inspelet på detta par fyra görs till en klurig green där man bör spela mot den säkra vänstersidan.

Hål 10 Delsjö
Hål 10 på Delsjö GK är ett bra golfhål

Delsjös andra av tre par femmor kommer på det elfte hålet. Även denna gång finns det goda möjligheter att nå greenen på två slag. Det är dock väldigt tajt där drivern ska landa, hålet svänger svagt till höger hela vägen så en fade är att rekomendera från tee. Hål 12 är ytterligare ett hål där du står högt upp på utslaget. Kraftigt nedför de första 200 meterna men sedan är det uppför fram till green. Se till att ta tillräckligt med klubba på inspelet. Det efterföljande hålet är ett ganska klurigt par tre, där allt handlar om att försöka träffa greenen och tvåputta. På hål 14 är det så dags att gå en bit upp till utslaget igen. I medvind är det nog möjligt att nå greenen med en kanondrive men det är tajt. Det kloka valet är järn från tee följs av en wedge.

Hål 14 Delsjö
Många hål har tee högt placerat, här det 14:e

Hål 15 är ytterligare ett trixigt par fyra som svänger av till höger efter drygt 200 meter. Det är ganska lite att landa på för att ha ett bra läge upp till greenen. Vatten framför böjen och träd hela vägen fram på högersidan. Platågreenen är klurig och att hålet har index 1  är förståeligt. Nästa par fyrahål är ett birdiehål, om du bara lyckas stanna kvar på greenen med inspelet. En långsmal green där bollen rinner av åt alla håll. Men med en wedge bör man kunna ge sig själv chansen till en birdie. Hål 17 är ett ganska kort par tre med en ganska klurig green. Fyra bunkrar vaktar runt om så det gäller att vara pricksäker med mellanjärnet från tee.

Hål 17 Delsjö
Det trevliga hål 17

Avslutningshålet är ett knappt 500 meter långt par fem som spelas uppför hela vägen. Ett tufft par fem där det krävs två riktigt, riktigt bra smällar för att nå greenen. Längs vägen upp behöver man akta sig för sju bunkrar så det kan bli en del tuffa lägen. Ett tufft avslutningshål som både kan hjälpa och stjälpa.

Delsjö GK är en trevlig skogsbana där järnklubborna behöver vara i bra form. Greenerna är bra så att rulla i några birdies är inte helt omöjligt. Passar man sig inte kan det lätt bli ett par dubblar också.

Delsjö GK +

  • Rolig & trixig bana
  • Bra greener
  • Trevligt bemötande av personalen

Betyg 1-5 Golfbilar

3 bilar
Delsjö GK får 3 golfbilar

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB