Startsida / Inlägg

Banreportage Falkenbergs GK

av Golfbilsresan

Falkenbergs GK är en park & skogsbana som på vissa hål är rätt så kuperad. Det är en ganska smal bana, så man måste vara oerhört noggrann från tee. Bollen kommer lätt ur spel och du tappar något slag här och där, men birdiechanserna finns de också så det gäller att ge och ta hela vägen runt.

Skicket på banan är bra rakt igenom. Framför allt greenerna som kanske inte rullar jättesnabbt men dem rullar jämnt och bra puttar belönas. Under tävling finns möjligheten att klippa ner dem och med tuffa pinnar så är det en bana som är riktigt svår att scora på. Både jag och Anders är positivt överaskade och hoppas på att få fler möjligheter att spela denna bana!

Rundan börjar med ett par fem som spelas nedför och är ganska lätt att nå på två slag om du bara har drivern i spel. Kan vara skönt att börja rundan med en birdie, för det haglar inte sådana chanser på Falkenbergs GK. Andra hålet är ett riktigt smalt par fyra, där utslaget förhoppningsvis hamnar på högersidan av fairway. Därifrån får du den skönaste vinkeln in mot green och på så sätt spela dig lite bort från avrinningsområdet till högersidan av green.

Hål 2 Falkenberg
Hål 2, ett mycket smalt och tufft par fyra

Det efterföljande hålet är lite lättare, ett par fyra där drivern får stanna kvar i bagen. Knacka fram ett järn eller en hybrid drygt 200 meter fram i böjen så har du bara en wedge kvar på detta dogleg hålet. Fjärde hålet är tufft från backtee, nästan 400 meter där två bäckar stör utslaget lite. Undviker du dessa är det en green som är ganska platt så en greenträff generar i en god birdiechans. Femte hålet är en kort par tre nedför och sjätte ett par fyra där wedgen på inspelet lätt kan bli kort på den något upphöjda greenen.

Den andra par femman är riktigt kort och nås lätt på två slag, men inspelet görs till en kraftig upphöjd green. Är du det minsta kort rullar du hela vägen ner till botten av backen. Ett intressant par fem som både kan ge låga och höga resultat. Hål åtta är ett fint par tre med vatten till vänster om greenen. Den ganska stora platågreenen har flera intressanta pinnplaceringar, ett roligt par tre.

Hål 8 Falkenberg
Det fina åttonde hålet

Sista hålet innan fikapausen är ett par fyra med kraftigt dogleg höger. Det räcker med ett järn ner för backen, för att sedan attackera pinnen med en wedge. Även hålet direkt efter fikan är ett kort par fyra där ett utslag till höger på fairway är det bästa. Ett av banans svåraste och vackraste hål är det elfte. Ett långt par fyra där inspelet mot green spelas uppför. Två riktigt bra slag krävs för greenträff och par är en utmärkt score.

Hål 11 Falkenberg
Fin överblick från tee på hål 11

Hål 12 är ett ganska kort par fem som svänger svagt till höger hela vägen fram till greenen. En bra birdiechans! De två hålen därefter är riktigt kluriga. Kommer man förbi dessa med par i scorekortet ska man vara nöjd. De är inte speciellt långa par fyra men drivern kan du låta vara kvar i bagen. Hål 14 tycker vi är det svåraste hålet på Falkenbergs GK. Utslaget måste vara helt perfekt för att du över huvud taget ska kunna spela mot greenen på det andra slaget. Hålet svänger av efter 200 meter men ligger du på högersidan är du ändå helt blockerad vid inspelet. Du behöver träffa en yta i det vänstra hörnet av fairway som är ungefär 10×15 meter för att ha ett helt fritt inspel mot greenen.

Hål 14 Falkenberg
Alla tre hade problem på hål 14, tom hemmaspelaren Matthew.

Det efterföljande hålet är längre än de två tidigare men trots det lättare. Du har ganska mycket spelrum så här kan du slå drive. Då väntar bara ett kort järn kvar in till den kraftigt lutande greenen. Två av de tre sista hålen är par tre. Båda är långa och tuffa. Två greenträffar följt av två puttar är bra här alla dagar i veckan. Hål 17 är ett par fem som svänger av svagt till vänster med en ganska generös fairway. Sluthålens klart bästa birdiechans, en drive i spel är det som krävs.

Falkenbergs GK har många intressanta hål. Det är en väldigt omväxlande bana där fokus hela tiden är att hålla bollen i spel från tee. Det är aldrig några problem att hitta bollen bland träden, men du kommer straffas om du inte slår rakt på utslaget. Vi tycker helt klart att det är en prisvärd bana som ger den duktige spelaren en rejäl utmaning från vit tee. Du behöver alla slag i bagen för att kunna göra en vettig score!

Falkenbergs GK +

  • Bra greener
  • Omväxlande bana
  • Bra övningsområden
  • Bra nedklippt ruff bland träden som ger ett bra flyt i spelet

Betyg 1-5 Golfbilar

4 Bilar
Falkenbergs GK får 4 golfbilar

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB