Startsida / Inlägg

Banreportage Kungsbacka GK

av Golfbilsresan

I ett helt fantastiskt golfväder spelade vi idag Kungsbacka GK. En naturskön bana med väldigt varierande golfhål. Du har parkhål,skogshål och havshål. En speciell bana att spela på det sättet. När det är så lite vind som det är idag är det ingen svår bana, blåser det däremot så kan det bli ett helvete på många hål. Outpinnar lite varstans gör att du måste planera utslagen och försöka spela dig bort från den svåra sidan.

Kungsbackas bana börjar med några parkhål. Ettan är ett kort och lätt par tre där greenträff  är ett måste. Bra chans att gå för pinnen och en birdie på öppningshålet är fullt möjligt. Hål 2 är ett ganska kort par fyra med ett gäng bunkrar som stör utslaget, inspelet blir inte så svårt om du träffar fairway. Trean är ett trevligt och ganska långt par fem. Andraslaget slår man nedför så en riktigt bra smäll från backtee gör det möjligt att nå på två. Se dock upp för vänster sidan där det är out hela vägen fram till green.

Hål 3 Kungsbacka
Tredje hålet är ett långt par fem som kan nås på två slag

Det efterföljande hålet är ett ganska kort och lätt par fyra om du spelar det smart. Ett järn kort om bunkrarna till höger tar bort outen till vänster från tee. Ett mellanjärn in och en ganska bra birdiechans om pinnen står mitt på greenen. Hål 5 är ett svårt par fyra, framför allt om du inte har spelat banan förut. Hålet är över 400 meter långt och svänger av till höger efter ungefär 200 meter. Vi valde långa järn fram till böjen men upptäckte att det fanns stor yta runt hörnan. Dirvern är därför kanske det bästa alternativet, annars blir det ett inspel på nästan 200 meter. Sjätte hålet är den andra par femman för rundan. Nu rör man sig ner mot havshålen, så blåser det ett par klubbors vind är det svårt att nå in. Då kommer även vattnet till vänster kort om green mycket mer i spel. Idag var det fullt möjligt att nå in på två slag men normalt sett är det tufft.

Hålet efter är ett långt par tre från backtee och även här spelar du oftast rätt in i vinden. Vi nådde upp med järnfyror idag men oj vad tufft det kan bli i motvind. Hål åtta är ett ganska läckert par fyra där högersidan vaktas av flera bunkrar. Inspelet blir ganska långt, trots ett bra drive från tee. Det är lätt att fastna i någon av bunkrarna kort om greenen.

Hål 8 Kungsbacka
Robban i bunkern på åttonde hålet

Första nio avslutas med ett halvlångt par fyra som kan spelas olika från tee. En driver som sneddar lite över hörnet följt av en wedge eller två långa järn. Vi spelade olika men båda gjorde par. Ett bra golfhål på det sättet! Det sista havshålet innan du rör dig in mot skogshålen är det elfte. Ett ganska lätt par fyra där den enda faran är outgränsen till vänster. 

Hål 10 Kungsbacka
Hål 10 ligger närmst havet av alla hål på Kungsbacka

Elfte hålet är långt par fyra men eftersom man spelar ifrån havet blir det ändå bara en wedge kvar efter en bra drive. Hål 12 är ett par fem som absolut går att driva på två slag. Det spelas också bort från havet så här är det en riktigt bra birdiechans! Med en tredjedel kvar av banan rör man sig en bit upp till skogshålen. Det trettonde är ett läckert, kort par tre inmurat med stenblock på båda sidor av greenen. Hål 14 och 15 är två mycket korta par fyror. Det är inga problem att nå greenen från tee, men det är riktigt tajt så är du det minsta sned är du körd. På fjortonde räcker det med en hybrid eller en spoon så här är det bra läge att satsa mot greenen direkt.

Hål 14 Kungsbacka
Hål 14 är mycket läckert och spännande golfhål

På hålet efter är det kanske smartare att spela sig fram med ett mellanjärn för greenen är svår att stanna kvar på. Här kan det också vara bra att hålla i vagnen så att den inte rullar ned i vattenhindret till höger… Efter en litet bad och letande efter klubbor i dammen spelade vi inte de tre sista hålen. Däremot gick vi dem och hål 16 hade varit kul att spela. Ett par fem där andraslaget går kraftigt nedför. Även hål 17 är ett vackert hål som man hade velat få spela. Sista hålet är ett par tre nedför med vatten och en trevlig utsikt över klubbhuset.

Kungsbacka GK är en mycket trevlig och varierande golfbana. Greenerna är dock under all kritik. Mycket varierande kvalitét mellan hålen. Med bra greener hade betyget blivit bättre. I övrigt håller spelfältet god standard och just variationen gör den rolig att spela.

Kungsbacka GK +

  • Bra varierande golfhål
  • Övningsområdena
  • Hål 14 & 15 är mycket speciella

Betyg 1-5 Golfbilar

3 bilar
Kungsbacka GK får 3 golfbilar

 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB