Golfbloggen

med Martin Strömberg

Startsida / Inlägg

Äntligen par 3-tävlingen på teve

av Golfbloggen

Äntligen fick vi se par 3 tävlingen på TV Skrivetav Johan 9 april 2009, klockan 13:34 Vet inte hur jag blev övertalad att börja blogga,fick två min betänketid!! Det var visst bråttom inför samarbetet mellan Viasat/Aftonbladet.
Antagligen sa jag JA för dagen efter fick jag ett mail som sa: Börja blogga! Jag hoppas verkligen att ni som har golfkanalen tittade på par 3 tävlingen från Augusta, fick rysningar i kroppen när Gary Player slog första bollen i vattnet, slog en ny från tee och bollen rullade sakta sakta ner i hål för ett par!! HIO på andra bollen, det var 3 andra HIO s under kvällen(Clark, Merrick och Norman) men största snackisen runt Augusta var nog Players par.
Tårar i ögonen fick jag när Nicklaus och Kungen(Palmer kramade om Player efter slaget och publiken stod upp och skrek.
Det är synd att vi svenskar är som tyskar när det gäller våran golf. Allt ska vara efter boken, inga korthålsbanor eller 9 håls anläggningar för svenskar för hur påverkar denna avart av golf vårat viktiga HCP eller det livsviktiga SLOPE systemet.
Varför kan inte vi svenskar gå ut och spela golf för att det är kul?
Man kan spela utan att fylla i scorekort, jag lovar. Tror att korthålsbanor och bra 9 hålsanläggningar är framtiden i Sverige. Tyvärr är det många klubbar som gör en korthålsbana på en åker utan en tanke på kvalitet.
Jag vill att någon ser möjligheten att bygga en kanonanläggning med 9 korthål mellan 70 och 170 m. Stora tee s och välbyggda greener i normal storlek, mycket vatten och snygga bunkrar. Skitkul att spela och billigare att bygga, mindre personalkostnader och framför allt kortare rondtider.

Nu till det viktiga, VEM vinner Masters? Vill gärna skriva att en svensk kan vinna men NEJ, kan inte. Hoppas förstås att någon visar att jag har fel. Jag menar att man kan dela in spelarna i olika kategorier.

Världsgolfare som kan men inte vågar vinna(nervositet sista 9). Els(tyvärr), Couples, Rose, Goosen. Cink
Världsspelare som har spelet men inte har närspelet. Garcia, Stenson, Karlsson, Pettersson, Kaymer, Singh, Scott, Allenby, Appelby
Världsspelare som inte har spelet för Augusta. Villegas, Furyk, Donald, Den som Vill vinna Masters måste kunna slå 280 m, slå högt, ha fantasi runt greenerna , putta som en gud och inte bli nervös på sista 9 e.
Vilka har vi kvar då. Woods, som efter operationen kommer att bli mer överlägsen än förrut. Hur han kan ha sådan glöd i blicken inför birdieputten på Bay Hill är ett mysterium, han har trots allt vunnit 65 tävlingar på PGA Tour innan han satte den också.
Vi har även Mickelson, Harrington, Kim, Poulter, Westwood,Perry, Watney. Mitt tips är om någon ska kunna rubba Woods så blir det Paul Casey som vann förra veckan I Houston. Hade han inte vunnit i särspelet så hade han inte varit på min favoritlista men nu med självförtroende och ett nytt puttstroke så kan han komma med bland killarna som vunnit veckan före och Masters.
Tack för mig. Hej Johan Ryström

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB