Golfbloggen

med Martin Strömberg

Startsida / Inlägg

Mina hästar travar bra

av Martin Strömberg

Orkade nästan se hela sändningen igår kväll men med två barn är det svårt att hålla ögonen öppna och klara efter midnatt.
Lite synd med Robban men om man tittar på hans statistik så verkar han ha spelat okej men inte mer. Lite för få greenträffar och förmodligen lite för dåliga greenträffar också då eftersom han inte öst i birdies direkt.
Stensons vändning av varvet imponerar och det är knappast lätt att vända ett varv som är på väg att glida iväg, det vet ni alla som spelar.
Det vittnar om att Stenson har både viljan och den inre styrkan som behövs därute, skitkul och det ger förhoppningar inför helgen. Han arbetade tidigare med Torsten Hansson på den mentala delen av spelet men har det senaste året kört på egen hand och det verkar fungera alldeles utmärkt. Hans kroppspråk och attityd är den del av hans spel som utvecklats mest tillsammans med puttningen de senaste åren.
Såg det inte ut som att Stenson körde med en Pingdriver förresten? Det var lite svårt att se men Tynander kanske kan undersöka saken. Nu när jag sett en annan bild ser det nog ut som en Callaway ändå, va?
Om vi sedan tittar lite på mina tips så ser det ju fortfarande väldigt intressant ut, Perry, som jag nämnde som en av mina fyra, delar ledningen, Mahan tappade visserligen igår  men har slagläge, Rose och Poulter kan vara lite för långt bak men man vet aldrig om de kommer igång. Fyra av fyra spelar i varje fall i helgen och så brukar det inte vara när jag tippat.
Tiger då?
Han kan naturligtvis fortfarande vinna men har nog inte råd att lalla runt på par ett varv till, då kan avståndet bli för stort till och med för denne mästare på att skrämma slag på ett leaderboard.
Det blir av naturliga skäl alltid betydligt bättre teve på helgen och det känns, trots lite halvtråkiga namn längst upp, som att spänningen kommer att dyka upp. Tror ingen drar iväg med årets tävling och flera stora namn finns ju med i bakvattnet. Till och med Mickelson klarade sig efter ännu ett struligt varv med många skogsbesök. Han avslutade fenomenalt och Lefty är alltid sevärd av en eller annan anledning.
Lider med min kollega i USA, det är apjobbigt att åka över en vecka, precis när man börjar få ordning på den inre klockan så ska man åka hem igen och det är ett mindre mirakel att spelarna orkar flänga fram och tillbaks.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB