Golfbloggen

med Martin Strömberg

Startsida / Inlägg

Vem vågar vinna

av Golfbloggen

Om någon skulle fråga spelarna om dom vågar vinna Masters eller någon annan Major skulle alla säga JA. Jag tror att sanningen är lite annorlunda! För att vinna en Major måste du vara kaxig och fri i sinnet, ha nerverna i kontroll sista 9 e hålen. Det som är svårt att förstå som normalgolfare är hur svårt ALLT blir när du leder en tävling och det är 9 hål kvar. Enklaste slaget under normala omständigheter leder till disskutioner med caddien om alternativa lösningar, allt krånglas till.

Ta bort de spelare som är här som riktigt gamla vinnare så har du världens bästa spelare samlade. Några av dom älskar att vara i hetluften och blir bara bättre ju mer press som kommer farande. Andra spelare har lite luft i lungorna på första tee och sedan pyser den sakta ut.

Jag tror att Tigern gärna hade sett en annan spelare än Kenny Perry i toppen på Masters 09. Cabrera har vunnit US Open 07 men han har slutat röka till i år och det här är första vettiga tävlingen han gör på länge, kanske det är fel vecka att sluta röka. Spelet har han och han har imponerat med puttningen.

Perry älskar det här, ni som har golfkanalen har sett honom knalla genom 18 hål och trots att många har utmanat honom står han där som vinnare. Perry har vunnit 13 ggr på PGA Tour men ingen Major!

Tiger vet vi älskar när det hettar till. Tiger ger bäst när det gäller ett ansikte. Han har inte gett upp jakten på ytterligare en Masters titel. Han kommer att ge allt och lite till, sänka puttar på vilja, plocka fram omöjliga slag när det som bäst behövs m m.

Dom andra då? Mickelson och Kim älskar när det hettar till. Sabbatini är en tuffing som inte viker ner sig. Furyk och Stricker spelar golf ganska lika, hänger upp mycket på wedgar och bra puttning. Men bägge två har haft lite kämpigt ett tag, Furyk har inte puttat så bra som vi är vana att se. Stricker har haft flera möjligheter i år att vinna men luften har försvunnit på slut hålen.

Europa killarna Poulter och Westwood är på samma score som Tiger, 7 slag bakom Perry och Cabrera. Bägge är tuffingar och ni kanske kommer ihåg Poulters par putt på BO förra året. Han trodde nog att det kunde vara för att vinna, en 4-5 m som han drog i och knöt nävarna. Men jag tror att dom är för långt efter. Om jag skulle plocka några som har hjärtat, modet och skickligheten att plocka in 7 på ledarna så tar jag Mickelson, Tiger och slutligen Kim.

Ni kanske hörde Mark Rolfings perfekta analys om vad Tiger gör mot andra spelare för några veckor sedan.

Han inspirerar dom till att bli bättre och skrämmer dom att bli sämre!

Stämmer ganska bra eller hur. Många blir svettiga när Tigern jagar bakom och närmar sig. Hur det går ikväll får vi se, men kul blir det. Längtar redan till 20.00.

Tack för mig, hej

Johan

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB