Golfbloggen

med Martin Strömberg

Startsida / Inlägg

Var det tidernas Masters

av Golfbloggen

Jag är helt slut fortfarande efter nattens golf! Var helt säker på att Kenny Perry skulle få sätta på sig den gröna kavajen. Han hade gjort 4 bogeys på 70 hål!! Sen kom den berömda andnöden som jag skrev om igår. Svårt att förklara känslan men vidrig är den i vilket fall. Tyckte synd om Chad Campbell, han spelade bäst golf av alla 3 när det drog i hop sig. Cabrera är skön att titta på, snabbt går det när han spelar. Han kan till och med prata och smila samtidigt( inte många golfare kan det verkar det som).

Vet inte om ni tänkte på det men det blev ett helt annat spel EFTER det att Tiger och Phil spelat klart och satt scoren. Då verkade det som att dom andra började fokusera på sitt spel och att vinna tävlingen. Särspelet blev lika nervöst som vanligt i en Major, visst är det kul att se spelare vara så nervösa att dom enklaste slag blir amatör liknande. Både Perry och Campell slog perfekta drivar och sedan vek ner sig totalt. Vi har sett massor av exempel på just 2 a slag på 18 e som dom gärna ville slå om.

Colin Montgomery på US Open

Greg Norman på Masters några gånger  och det är är inte sista gången. Majors betyder så mycket för spelarna.

Svenskarna då, jag håller med mina blogg polare när dom skriver att det inte är något fiasko. Men jag är lite trött på att media hela tiden skriver upp dom och nästan gör dom till favoriter! Både Stenson och Karlsson är otroligt bra golfare och är med på top 10 på world ranking. Men det är ingen garanti för att vinna en Major eller vara med och hugga på slutet.

Stenson har ett fantastiskt långt spel, jag har spelat med honom några ggr och det har naturligtvis bara blivit bättre. Det enda jag saknar hos honom är bra puttning. Vi ser varje vecka att närspelet är det som avgör tävlingarna. Annars hade Sergio Garcia vunnit varenda tävling han ställer upp i. Klart att Stenson puttar bra vissa veckor men är tyvärr kommer dålig puttning när den som bäst behövs. Skulle vilja se att han går till någon för att få det att se lite mindre robotaktigt ut. Få ut känslan i stroket.

Karlsson tycker jag har hela paketet men kanske saknar det här jävlar anamma som man riktigt ser i dom allra bästa. Karlsson s attityd att glömma missarna är beundransvärd men ibland måste man kunna bli förbannad och knyta nävarna och säga till sig själv , nu jävlar!

Den svensk som har puttningen är Fredrik Jacobsson men han har tyvärr inte det långa spelet.

Det här kan ha varit det mest spännande Masters jag har sett.

Tack för mig, hej

Johan

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB