Golfbloggen

med Martin Strömberg

Startsida / Inlägg

Avboka grillning i helgen

av Golfbloggen

Hej på er, har inte kunnat logga in på golfbloggen på en vecka. Trodde faktiskt att jag fått sparken pga lama inlägg ett tag. Nu är det fixat och därför river jag i lite ikväll.

Men först vill jag göra lite reklam för PGA Tour tävlingen i helgen, förra året hette den Wachovia Championship men nu har den bytt till Quail Hollow Championship. Förra året s kanske kaxigaste spelare vann efter lysande spel och jag väntar på att han ska blixtra till snart, Anthony Kim. han får ligga i om han ska ha något med vinsten att göra för startfältet är det bästa som går att skrapa ihop. Tigern, Phil, Garcia, Singh, Scott m fl står på tee på torsdag. Av Svenskarna spelar Robban, Fidde, Richars S, Calle P och Chopra.

NI SOM HAR GOLF KANALEN boka av grillfesten med grannarna som inte spelar golf, dom fattar inte det ändå och du behöver inte bli irriterad. Skyll på snoriga barn eller att ni fått vatten läcka!! Det här får ni inte missa.

Nu till det riviga. Jag brukar gå in på golf.se ibland och läsa vad som skrivs på forumet. Jag blir matt av hur det klagas på allt hela tiden, även om alla vet att Svenskar älskar att göra just det.

Det klagas på banor som kostar 250 kr i greenfee, det klagas på att det kostar 1200 kr att spela på Bro Hof. Hur får man tag på billiga Callaway bollar eller foot Joy skor för 200 kr. Klubbor ska inte kosta något och det ska inte köpas i shopen för där kostar det 10 kr extra, bytas ska det däremot göras i shopen när Kina kopian går sönder!

Golf i Sverige är för billigt, för 20 år sedan tävlade sv klubbar med hur bra skick banan var i. Nu har klubbarna en tävling i att vara billigast i Sverige!! Vad är det för trams!

SGF tycker det är helt ok med en 9 håls klubb som har 14 000 medlemmar och det är helt ok att AIK eller DIF har en Golfklubb med flera tusen medlemmar!! Vad har dom för kostnader för klippning mm.  Personligen tycker jag att det är bedrövligt att SGF inte gör något åt det. Det ska inte få kosta 450 kr för ett GF medlemskap, tycker att det är helt rätt att klubbar tar 200 kr extra dessa medlemmar. Hoppas att fler klubbar vågar göra så och inte bara titta kortsiktigt.

Det är inte det att jag vill att det ska kosta mycket att spela golf men 1500 för ett GF medlemskap tycker jag är rimligt. Jag vill bara att klubbar ska kunna göra banan så bra som möjligt. Tror inte att så många har en aning om hur mycket det kostar att hålla en bana i bra skick.

Tycker det är tråkigt att komma till en klubb där dom INTE har en shop. Jag skulle vilja att medlemmar på en klubb inte tar för givet att shopen ska finnas där, ingen tjänar en massa pengar på en vanlig golfshop nu för tiden. Vissa klubbar ser det som service till gäster och medlemmar men jag undrar hur länge dom orkar. Tror att alla golfare vill ha en shop på klubben men många åker hellre 5 mil för att spara 100 kr på en driver! Prova ut den på klubben gör många men sen bär det av till någon Outlet.

1200 kr för spel på Bro Hof tycker många är hutlöst, jag tycker att det borde kosta det dubbla. Björn Örås har spenderat ofantligt mycket pengar och dom som klagar på 1200 kr i GF borde tänka efter en gång till. Skicket på banan är i världsklass och jag tror inte att jag sett ett ogräs någonstans på banan.  Sen om banan är bra eller inte är en helt annan sak.

Sen har vi klubbar som är lite hypade som Hills, Vasatorps nya, PGA banan i Bara och Sand. Dom vill ha bra kvalitet och jag hoppas verkligen att svenska golfare uppskattar det dom gör. Golfen blir så mycket roligare när det är snabbt på green och fairways är kortklippta. Sverige har fantastiskt bra skötta banor med tanke på hur lite vi betalar i årsavgifter och GF. Många som klagar på att årsavgiften kostar 4000 kr åker på golfsemester och betalar 90-200 euro/dag för att spela på sämre banor OCH tycker att dom har fått en bra deal!!

Jag är bara jäkligt orolig var golfen i Sverige är på väg om ni undrar.

Till sist vill jag svara killen som skrev en kommentar för lite sedan. Du får gärna gå caddy på Fjällbacka om du vill.

 

Johan

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB