Golfbloggen

med Martin Strömberg

Arkiv för July 2009

- Sida 1 av 8

Man är ganska bra, egentligen

av Golfbloggen

ST ANNES. Det är inte så att bloggen saknar självdistans, den saknar bara all form av ödmjukhet.

Så när det bjuds in till HIO-tävling i en sån där simulator där man bränner bollar mot en duk och massa tekniskt mumojumbo känner av slagen och ritar ut bollbanan så är vi inte svårare än att vi leder några snabba steg mot den här tillställningen. Och med tanke på att det var ett bra tag sedan man höll i en klubba så går bloggen just nu med rak rygg.

Förutsättningarna var första hålet på Royal Lytham & St Annes, ett elakt par tre på 167 yards (153 meter) med bunker-VM i spel.

bild.jpg

Första slaget var en lätt drawad järnfemma, men vad vi inte visste var att vinden låg höger-vänster. 35 yards från pinn i tjockruffen. En 60 procents pitch och enkel parputt. Check.

Andra slaget var också en järnfemma som vi tryckte under vinden och rullade in 19 fot från hål. Dryga sex meter. Enkel birdie. Check.

Tredje slaget var även det en järnfemma, men med full attack på pinnen. Fel beslut. Studs i foregreen och putt kvar på 14 yards. Koppsnurr ut och par. Skit.

Nu hade ju dock någon Ewan Murray fuskat till sig ett slag som bara hade halvmetern kvar, men det går elaka rykten här på Lytham. Han ska vara en hal jäkel, den där Murray, och killen som håller i tävlingen sägs köra en finare bil i dag än i går.

Och sådana odds går inte tvinga ner på knä.

/Tiger Woods

Vi reviderar det…

av Golfbloggen

Vi reviderar det förra inlägget. Anna Nordqvist är just nu vidare, men samtidigt slutade regnet. Fan, läge att spara på naglarna så man har nåt att bita på om nån timme. / Johan Linderstam

Anna Nordqvist kan…

av Golfbloggen

Anna Nordqvist kan klara sig på sina +9, och jag tror nog hon gör det. Cutten går just nu på åtta över, men vinden har vaknat och tagit med sig regnet. Och det räcker med att fyra spelare som ligger nära gränsen tappar fotfästet och missar några slag, och då är hon där. Det kan gå, bör gå. Ska gå? Det vet vi om några timmar.
Vårt stora hopp heter dock Sophie Gustafson. Bloggen följde henne precis några hål, och självklart trillade det då in en bogey. Men det är så det är, och vi har varit inne på det förut. Bloggens plats är med all uppenbarhet bredvid svenska hopp på banan. Men snart kör vi nog enny taktik.. Vi satsar på att ta rygg och jinxa en konkurrent. Frågan är bara vem. Förslag? /Johan Linderstam

Sophie Gustafson…

av Golfbloggen

Sophie Gustafson gick tre över på de tre första hålen, och det finns de som dunkat sina huvuden i väggar efter liknande inledningar. Inte ordagrant då, men bildligen.

Men inte Sophie.
Hon valde istället att knyta näven och borra ner blicken i backen och då kommer också resultaten.
Hål sju: birdie.
Hål åtta: birdie.
Hål nio: birdie.
Resten: par.

Just nu är hon på två över, samma score hon vaknade med i morse, och befinner sig på hål elva.

Håll inu.

/Johan Linderstam

Hur fan går det här ihop?

av Golfbloggen

ST ANNES. Det här är alltså tjejen som ligger näst sist av alla i British Open på +21.

Bild 1.png

Hon heter alltså Birdie Kim. Borde inte hon åtminstone klara cutten? Bloggen kanske spekulerar lite hårt just nu, men visst fan borde hon det? Jo, det borde hon.

Eller byta namn till Doublebogey Kim.

/Johan Linderstam

Det går faktiskt…

av Golfbloggen

Det går faktiskt göra birdies här när vädret är på sitt enklare humör. De där molnen trippar fortfarande på tå runt Royal Lytham, och innan de vågar sig fram passade Karin Sjödin på att göra tre raka birdies. Sådärja. Fem över totalt just nu och med i matchen igen. Gwladys Nocera, som gick 19 över par igår, gick två över idag. Men golf spelas över fyra dagar (minst) inte en. Anna Nordqvist är åtta över just nu med två hål kvar och det kan räcka medlite bonnaflax, men det vettifan. Scorerna är lägre idag än igår än så länge. Alfredsson på tio över kommer få det tungt värre, Hjorth på två över är vidare. Strax går Sophie Gustafson ut, och vi återkommer med update om hennes härjningar inom kort. /Johan Linderstam

Ta en titt på det…

av Golfbloggen
IMG_0319.jpg

Ta en titt på det här. Och nu syftar jag inte på Anna Nordqvists förehavanden utan på kollegan i samma boll, Catriona Matthew. Fyra över för några hål sedan, sedan eagle, hole in one och birdie på tre hål. Att komma tillbaka in i matchen kallas det. Nu är Matthew plötsligt delad fyra. /Johan Linderstam

Alfredsson håller i

av Golfbloggen

Alfredsson håller i, Nordqvist biter sig fast och Hjorth håller sig kvar inom synhåll från toppen, och med det noterat är det nog bara en tidsfråga innan himlen öppnar sig och det fullständiga helvetet brakar loss. Himlen ser ut som en målning av den spanske muntergöken Francisco de Goya och lovar inte solsken och medgång. Den hintar om dystopiska föreställningar och brant, tung uppförsbacke. De som gick ut på morgonen kommer nog vara glada när de kommer, och de som står och värmer upp slänger nog ett och annat öga mot skyn. Vi gör det, och vi ska inte direkt spela golf. /Johan Libderstam

Sida 1 av 8
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB