Golfbloggen

med Martin Strömberg

Arkiv för September 2009

- Sida 1 av 1

Dottern till min idol vann igen

av Martin Strömberg

När jag var liten så höll jag på Gais och en av mina största idoler var Kenneth Wessberg, skyttekung i början av 70-talet. 

Jag minns att jag fick ett fotbollsspel som gick ut på att, med hjälp av små knappar, knäppa in en ännu mindre knapp i målburar gjorda av gamla skokartonger (nej, jag har inte rökt något olämpligt). På min ”bästa”knapp stod just Wessberg och han öste in mål i vårt gamla hobbyrum utanför Borås.

Jag minns att jag frågade Linda Wessberg om det där när hon slog igenom för några år sedan och hon hade väl hört om sin farsas stordåd en och annan gång och var lite halvtrött på just det ämnet.

Linda är i varje fall en riktigt trevlig och skön tjej som är värd att vinna igen. Hon lämnade USA och LPGA-touren mitt under den här säsongen för att satsa här hemma igen. Jag vet inte exakt varför hon inte fick det att stämma over-there men det är ju en annan livsstil och det är inte alltid helt lätt att få hela livet att fungera i en annan världsdel och uppenbarligen var det ett bra beslut att flytta hem en period. En seger är alltid ett lyft ochjag är glad för hennes skull.

Min inte så hemliga Ryder-lista

av Martin Strömberg

Colin Montgomerie berättade häromdagen att han har en hemlig lista på vilka spelare han tror ska komma med.

Nu har jag fått lära mig att det är fyra från världsrankingen och fem från Europalistan och tre wildcards för det europeiska laget. Så här tror jag.

Världsrankingen

Paul Casey tror jag kan hålla i om han kommer tillbaks från sin mystiska revbens(?)skada

Henrik Stenson

Sergio Garcia

Padraig Harringto

Europalistan och här blir det ju väldigt mycket spekulationer

Alexander Norén tror jag kommer att spela bra under hösten och han lär inte bli sämre

Rory McIlroy samma omdöme här, han är given.

Martin Kaymer är den med kanske högst potential av alla.

Sören Kjeldsen jämn och orädd

Wildcards

Otroligt svårt att veta och jag tror att Monty kommer att gå en hel del på form om de ovan kommer med men oavsett så lär Robert Karlsson ha bra chans då Monty gillar honom. Alvaro Quiros, Jimenez, Westwood, Clarke, Ross Fisher, Oliver Wilson är de namn jag tror mest på nu.

Jag hoppas att någon svensk till kan få full form i rätt tid och det vore roligt om Peter Hedblom, Peter Hanson eller JOhan Edfors kan ta sig in.

 

Skicka gärna era egna listor till bloggen så kan vi ju se om ett år hur det gick.

Grymt Alex

av Martin Strömberg

Det var kanske ingen större överraskning för golfintresserade att Alex äntligen vann, men det var ändå coolt att se hur cool Alexander Norén var.

Han satte några pressure-puttar och hans lag på sista var världsklass, kan bara tänka mig själv skaka fram den tre meter kort för att sedan charga den en meter förbi.

Nej, hatten av för den svenska comebacken signerad Hedblom, Erlandsson och Norén. Nu ska det bli riktigt spännande att följa golfen under nästa år fram till Celtic Manor och Ryder Cup. jag har på känn att det kan bli fyra svenskar i laget och jag måste erkänna att jag unnar Peter Hedblom att göra debut vid 40 bast, det vore riktigt grymt.

Norén tror jag stenhårt på och stall Sportyard kan väl fasen få in halva laget med lite flyt. Stenson, Quiros, Kaymer, Norén och Karlsson känns mycket aktuella och det fattas bara att Edfors och Ilonen börjar vinna snart också. Seve Benson tar väl tre raka i början av nästa säsong och Niclas Fasth får ett wildcard av Colin. Såja, häpp.

Vi får väl se.

I vart fall ett gigantisk grattis till Alexander Norén, en riktigt skön snubbe svars blogg ni kan läsa här bredvid vilket ni säkert vet.

Han är värd all cred efter en hel del oflyt med listor och strec det senaste året.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB