Golfbloggen

med Martin Strömberg

Arkiv för November 2009

- Sida 1 av 2

Vansinnigt bra, Anna!

av Martin Strömberg

Vilket psyke hon har, Anna Nordqvist! Eller brist på psyke, kanske man lika gärna kan säga. Hon går ut sista varvet på tourfinalen och bara släpper loss utan minsta fundering på att kanske bli lite spänd eller skakis.

Starkt, otroligt kul för det är en golfspelares största tillgång, att inte låta något mentalt hindra dig att spela ut fullt.

Jag är djupt imponerad och skickar en stor grattiskram till Anna Nordqvist.

Världsklass WEstwood

av Martin Strömberg

Det blev inte så spännande och det är egentligen bara att göra vågen för Lee Westwood. Att avsluta med en 64:a i årets sista tävling under press är bara världsklass.

Tycker personligen att hans sving ser lite obekväm ut och hans stroke ser heller inte helt naturligt ut, men han startar bollarna på linjen hela tiden och slår bollen dit han vill och då spelar kosmetikan väldigt liten roll.

Alex Norén avslutade så bra som man kan förvänta sig, han kunde inte haft så värst många fler slag, känns det som. Med en bråkdels flyt så hade han haft två, tre slag färre och varit trea, men så känner säkert fler spelare.

En bra insats som lyfter honom till plats 53, 54, 55 någonstans på världsrankingen. Lite oflyt för ett par slag bättre och han hade varit uppe bland de 50.

Kul att Peter Hanson höll i och klarade topp 15. Han har ett spel som fungerar bra i majors och även om stegen kan känna små så blir han hela tiden bättre. Jag har en ganska stark tro på Hanson framöver.

Suverän Westwood bara vinner

av Martin Strömberg

Svenskarna spelar bra men inte tillräckligt bra. Alexander Norén är tio under och håller sig topp tio och Peter Hanson strax utanför på nio under. Johan Edfors är ytterligare något slag bakom.

Lee Westwood spelar i en helt egen division och sätter allt på greenerna. han kommer att bli en värdig vinnare om inget oväntat händer. Just nu leder han med sex slag och verkar stensäker.

Det är små marginaler bakom den suveräne engelsmannen och kan svenskarna peta i några puttar så är de uppe topp fem. LÅt oss hoppas på det.

Söndag blir en kanondag

av Martin Strömberg

Klockan tio över nio söndag morgon går Alexander Norén ut med den irländske trefaldige majorvinnaren Padraig Harrington. Jag tror att det är kanonbra för Alex.

Pratade med honom för en stund sedan och frågade om han kände Harrington men det gjorde han inte.

”Min caddie känner honom, dom är båda irländare.”, förklarade han och var helt oberörd av att spela med Harrington.

Jag tror att Harrington kommer att spela bra och det är bra för Norén, det är nästan alltid bättre när den man spelar med spelar bra. Det vore enormt kul om Alex kunde få i några birdies tidigt och ta en bra placering här, då har han halva foten i Ryder Cup-laget.

Har positiva vibbar för alla svenskarna och det känns som att Stenson håller på att bygga upp för en bra score, det skulle inte förvåna mig om han går sex, sju under imorgon. Hanson brukar kunna blanda så jag är lite orolig att han följer upp sin 66:a med en 75:a. Men jag tror inte han lägger bort så många slag på den här banan.

Kul blir det och jag kommer att sitta naglad.

 

Fasth kommer tillbaks

av Martin Strömberg

Det verkar som att svenskarna förvaltar sina lägen ganska bra. Peter Hanson kom nyss in med en 66:a och avancerar rejält. Då bommade han ändå en birdieputt från en och en halv på sista.

Stenson är också på väg svagt uppåt, han är tre under för varvet och kan han sno åt sig ett par slag till sista fyra hålen så har han topp fem inom räckhåll.

Och så Norén och Edfors som känner varann väl och som verkar sporra varandra, de är tre och två under för dagen och topp tio. Då kan vad som helst hända i morgon och på den här banan handlar det ganska mycket om att sätta en del puttar från medeldistans, det känns som att spelarna får väldigt mycket birdiechanser från fem, sex meter.

Hörde nyss den goe Niclas Fasth i studion hos Zacke och jag önskar Niclas allt gott, han är en fantastisk tävlingsmänniska och en trevlig, generös prick. Jag är övertygad om att han kommer att vara med och slåss om många segrar framöver.

 

Bra läge för Edfors och Norén

av Martin Strömberg

Tråkig dubbel för Edfors på sista luriga par femman. På samma hål gjorde Alex Norén eagle men det fick man inte se på teven. kanske att vi kan få se lite av svenskarna om de spelar bra imorgon.

Både Norén och Edfors är fem under och delar 12:e plats, några slag bakom täten. Det är ett utmärkt läge och båda har bra chans att starta sent på söndag.

Stenson och Hanson hänger med på övre halvan men behöver skjuta en hyfsat låg score imorgon för att vara med.

 

Hedblom kan ta över efter Zacke

av Martin Strömberg

Den dagen Peter Hedblom kastar in bagen i garderoben har han en gjuten framtid i teve-världen. Han fungerar suveränt i teven och det var riktigt kul att höra honom och Göran Zachrisson småprata efter Gävlepojkens varv idag.

Hedblom har distans och perspektiv på golfens lite konstiga vardag och dagens bästa kommentar var när han hyllade sin familjs nödvändiga stöd och support att ”såna tjejer växer inte på träd”om sin fru Anna.

När Göran pensionerar sig så är Hedblom en gjuten aspirant.

Birdies behövs

av Martin Strömberg

Svenskarna plöjer på runt par och jag har en bestämd känsla av att det inte räcker så långt. Det vore kul om Edfors och Norén kunde trycka i en 67, 68 någonting och hålla sig topp 15 inför helgen. Tävlingen dör ju svenskmässigt om vi inte får någon där uppe.

Stenson och Hanson är lite på g på ett under för dagen och kan de pilla i ett par birdies till så kanske de kan vara med och hugga på söndag.

Kul också att det verkar bli en holmgång mellan McIlroy och Westwood, duon ligger just nu i topp även i själva tävlingen, snacka om starka psyken att prestera när det behövs.


Hyfsad start av svenskarna

av Martin Strömberg

Johan Edfors minus tre och Alex Norén minus två var de största plusvarianterna första dagen men även Stenson och Hanson hänger med på minus ett och par.

Niclas Fasth, ett över efter en tråkig avslutning och Peter Hedblom, plus tre, har lite att jobba på.

I toppen ligger stabile australiern Robert Allenby men han kommer inte att vinna, det vågar jag lova. Mer intressant är att Lee WEstwood och Rory McIlroy båda är med i täten och det är förmodligen dessa två som kommer att kriga om slutsegern.

 

Oproffsigt av Ogilvy

av Martin Strömberg

Vet inte vad som hände egentligen men Geoff Ogilvy blev irriterad på en funktionär, eller möjligen en åskådare, när han puttade en enmetersputt. På väg av green kallade han personen ifråg för Dickhead och det lär kosta några tusen. Touren tycker inte att det är okej att kalla vare sig funktionärer eller vanliga för kukhuvud och det kan man ju förstå.

Oproffsigt och omoget av Ogilvy som borde kunna hantera sånt efter alla år. Det är fasen han som är ett dickhead.

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB