Golfbloggen

med Martin Strömberg

Arkiv för December 2009

- Sida 1 av 2

Imponerande av Lindberg

av Martin Strömberg

Pernilla Lindberg leder kvalet till Europatouren veckan efter att hon kvalat in till LPGA. Dessutom spelade hon förkvalet den här veckan och att fortsätta producera bra varv efter atlantresa och massor av ronder är imponerande. Jag har aldrig sett Lindberg spela men flera källor som följt amatörerna bättre än jag menar att hon har lika hög potential som Anna Nordqvist och Caroline Hedwall och då är jag nöjd.

Ska bli kul att följa henne som proffs och jag har haft hyfsad koll på hennes år på Futures.

Jag håller också ett par tummar för Pelle Edberg borta i Sydafrika. Det vore kul om han kunde knipa en topp tio vilket inte är omöjligt med ett kanonvarv i morgon.

Sluta hacka på Stenson

av Martin Strömberg

Läser på golf.se att Henrik Stenson ännu en gång väljer bort vår hemmatävling på Bro Hof i sommar. Det är självfallet tråkigt eftersom Henrik är vår största stjärna på herrsidan och en riktigt kul spelare att följa.

Men så här är det.

Stenson lägger upp ett schema för att vara så fräsch och bra som möjligt på majors och spelar de tävlingar som passar för det syftet. Han vill vinna en major och det ska han väl ha respekt för, inte en massa skäll för att han inte spelar här hemma?

Jag tycker att han gör rätt som gör det han själv vill och det är dessutom starkt att stå emot den vilja som han naturligtvis har att spela här hemma. Det är jag övertygad om.

Och jag vet att vi kommer att få se honom spela här hemma framöver när läget är bra.

Att sedan hålla på att yra om att betala tillbaks är inget annat än nonsens när det gäller Stenson. Han har haft sina juniordagar där han är med och delar ut pris och han har dessutom varit med och startat en ny challengetourtävling, The Princess, i Båstad.

Det här handlar ju om att han ska kunna göra sitt jobb så bra som möjligt och det är det enda han ska tänka på. Han betalar tillbaks genom att lyckas runt om på jordklotet.

Tigers polare oroliga

av Martin Strömberg

Tydligen har Tiger helt gått under jorden och inte ens hans bästa polare får tag i honom. Basketstjärnan Charles Barkley är orolig och vill ha kontakt med Tiger pronto.

Läs om det här.

Dessutom fick jag skickat till mig ett mystiskt och hemligt kontrakt igår mellan en känd amerikansk datingsajt och herr Woods företag. Vet dock inte om det är äkta eller fejk men jag skulle tippa på det senare även om det ser väldigt autentiskt ut. Det är många som vill göra narr av Tiger och mitt mjukishjärta lider faktiskt med honom trots alla hans idiotiska kvinnoaffärer.

 

Tigers popularitet rasar i USA

av Martin Strömberg

Åtminstone om man ska tro den här undersökningen. http://www.usatoday.com/sports/golf/2009-12-14-tiger-woods-gallup-poll_N.htm

Det låter inte helt osannolikt med tanke på vilken handlingsförlamning Tiger-lägret har visat i den här härvan. Vid den här typen av mediakris finns två saker som man måste göra.

• Man ska agera snabbt och vara extremt tydlig.

Så gjorde Tiger: Han underskattade förmodligen situationen istället för att greppa att allt skulle komma ut och var därför extremt långsam och luddig i sina få uttalanden.

• Man måste synas och vara ångerfull på ett trovärdigt sätt. Helst i prime-time i teve.

Så gjorde Tiger: Gömde sig och skrev ett par pliktskyldiga uttalanden som först i sista varianten erkände otroheten. Han har ännu inte synts till sedan allt uppdagades.

Den här historien kan användas som ett paradexempel på hur det inte ska gå till.

Kul att Monty kommer till Sverige för att spela nästa år. Han är väl inget större dragplåster rent spelmässigt längre men han är ju en profil och han är framförallt Ryder Cup-kapten nästa höst och då kan ju vara ett bra läge att höra hur han tänker och hyfsade delar av laget kan vara klart. Förhoppningsvis ligger ett par, tre svenskar bra till.

Intressant att Hugh Hefner känner sig manad att uttala sig i ”Tigergate”. Han borde ju verkligen ha en viss erfarenhet och det han säger känns ju ganska vettigt.

Nike lika medieotränade som Tiger

av Martin Strömberg

Ibland tror jag att vissa människor och företag aldrig lär sig.

Istället för att gå ut och fördöma Tigers otrohet, något som de allra flesta vanliga människor ändå gör, säger de i sitt första uttalande att de tycker att han skött sig bra….

Om de hade sagt något i stil med ”Vi beklagar det som hänt och tar självfallet avstånd från Tigers otrohetsaffärer, men vi har valt att fortsätta vårt samarbete då vi har en stark tro på att han kommer tillbaks som en bättre människa och golfspelare i framtiden.”

Eller något liknande.

Det här är ju mer eller mindre en skymf mot Elin och ett okej till otrohet.

Det kanske är ett PR-tekniskt genidrag som jag inte förstår men jag är övertygad om att vanliga människor (konsumenter) skakar lika mycket på huvudet som jag och att det kommer att slå tillbaks på Nikes trovärdighet en smula.

 

Nu är Elin bytet

av Martin Strömberg

Journalistik är tävling och det är sällan/aldrig den bäste skribenten eller den trevligaste människan som vinner. Det handlar om kontakter, rövslickeri, tjänster/gentjänster och ren hänsynslöshet.

Just nu handlar det naturligtvis om vem som får första intervjun med Elin Woods. Då blir cheferna nöjda och man blir själv en duktig reporter, kanske en av de bästa.

Pengarna finns ju naturligtvis i USA men jag tror inte att Elin bryr sig ett smack om stålar.

Det är väldigt få i hennes situation som inte uttalar sig efter en sån här händelse och förr eller senare lär hon göra det. INte minst för att det är att leva under en hård psykisk press att hela tiden tacka nej till förslag eller höra talas om saker som inte stämmer, man vill berätta hur det är och sedan gå vidare. Spänningen och trycket släpper.

Och då känns chansen att det blir för svenska medier ganska stor. Hennes pappa är public service-journalist och kanske går det den vägen eller så blir det någon bekants bekant som har ”gott rykte”.

Vi får väl se tids nog.

 

 

 

Vill Tiger verkligen komma till Masters nu?

av Martin Strömberg

Jag kan på ett sätt tycka att det är kul att Jesper Parnevik är den av alla spelare som vågar ta chansen att kritisera Tiger. Han har förmodligen känt till Tigers snedsteg ett bra tag och byggt upp en irritation över att han behandlat Elin på ett så respektlöst sätt.

Det finns dessutom andra faktorer i historien som gör att familjen Parnevik tappat respekt för Tiger Woods, låt oss säga att herr Woods får betalt för gammal ost och han har inte varit helt schysst mot Jesper vid några tillfällen.

Samtidigt undrar jag om detta i princip omöjliggör en eventuell start för Tiger i Nordea Scandinavian Masters. Såvitt jag vet har Jesper fortfarande en viss värdskapsroll i tävlingen och det känns väl tveksamt om Tiger vill spela här så länge Jesper är inblandad. Tiger är ju känd för att läsa och minnas allt som sagts om honom för att vid senare tillfällen kunna bita tillbaks.

Nu är väl frågan i och för sig om och när Tiger kommer tillbaks till banan. Det är ju en smått absurd och overklig tanke att han skulle missa Masters i början av april men jag tror faktiskt att den möjligheten finns. Någon gång efter sommaren är mitt tips.

Försökte få tag på svenska spelare igår kväll och ingen ringde tillbaks, de är väl inte mer korkade än att de förstod att det handlade om Tiger och ville inte uttala sig. Så kan det vara och jag har väl en viss förståelse för det.

Respekt Sophie och Anna

av Martin Strömberg

Mitt i all Tiger-mani måste man lyfta två svenskor.

Nog för att damernas europatour inte är lika vass som herrarnas men att vinna order of merit är värt lite mer uppmärksamhet än vad Sophie GUstafson kommer att få. OM du läser detta Sophie, varmt grattis och du har min fulla respekt för ett bra år. Vi vet vilken kapacitet som finns hos dig och om du bara kan ta fram den vid rätt tillfällen lite oftare så är i varje fall jag övertgad om att det finns några majors inom räckhåll.

Detsamma gäller naturligtvis Anna Nordqvist som blev årets rookie i Europa och tvåa i USA. Hon är redan en världsstjärna och jag har svårt att se den stjärnan falna än på ett bra tag.

 

Första uppdraget

av Martin Strömberg

Nu har jag fått mitt första uppdrag i Tiger-härvan.

En initierad krönika om Tigers timeout och hur den påverkar honom och golfvärlden?

Njaa, nej. Jag ska jaga rätt på svenska golfspelare och höra vad de tycker om det hela… en lördagskväll.

Efter att få tag på Tiger eller Elin är det typ det svåraste jobbet, men men, det är bara att bita ihop och börja från grunden igen. Får jag tag på tre spelare så är jag mer än nöjd.

 

Elin gör rätt

av Martin Strömberg

Tiger Woods tar timeout på obestämd tid.

Inget oväntat.

Om tidningen hade bett sin(trodde i varje fall jag) golfexpert – som har följt Tiger under hela hans karriär – att skriva något om ämnet golf i den här soppan så hade jag skrivit just att Tiger kommer att få väldigt svårt att läka ett äktenskap samtidigt som han är ute och flänger i världen. Det har känts ganska länge att han inte kommer att spela på ett tag.

Hur skulle Elin kunna lita på honom?

Han skulle bli häcklad av den publik som tidigare älskat honom.

Många tycker att Elin gör fel som gör ett försök att rädda äktenskapet men det är klart att hon inte gör. Hon gör det som hon tycker är rätt för henne och barnen, Tiger kommer nog i andra hand just nu. Barnen behöver sin pappa.

Jag skulle kanske ha gjort likadant om jag hade haft den styrkan att förlåta och börja om,  jag vet inte. Men jag beundrar Elin för att ha viljan och inställningen att det ska gå, att ens orka försöka.

Om min fru haft tolv älskare utspridda över Sverige så hade jag haft problem nästa gång vi skulle ner i sänghalmen, det vill jag lova.

Därför kommer det här att ta tid men jag tror och hoppas ändå att Tiger kommer tillbaks. han älskar golf och behövs men jag tror att det blir Elin som bestämmer när äktenskapet är redo

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB