Golfbloggen

med Martin Strömberg

Arkiv för February 2010

- Sida 1 av 1

Är Tiger trovärdig?

av Martin Strömberg

Allting handlar om trovärdighet.

Vi vet ungefär vad som har hänt. Tiger har gökat på rejält samtidigt som Elin burit deras två barn.

Kan en man som ljugit för sin fru på det här viset ändra sig och plötsligt bli en ”god” människa?

Eller är han en patologisk lögnare som vid sitt amerikanska uttalande idag inte menade ett ord utan bara läste det välskrivna IMG-talet rakt upp och ner?

Det beror naturligtvis på betraktarens människosyn och den eventuella tron på att en utveckling kan ske under ett livslopp och att människor kan lära sig något av felsteg.

Jag fick känslan av att uppträdandet var ganska äkta… kan det vara ganska? Jo, det kan det såklart. Jag tror att Tiger naturligtvis vetat om att hans beteende varit förkastligt och att han nästan är lättad. Jag tror också att han kommer att gå in för att bättra sig och att han kommer att klara det.

Men jag har nästan alltid en lätt godtrogen attityd och hoppas alltid att allt ska sluta väl. Jag har ändå väldigt svårt att tro att han står och ljuger rakt upp och ner.

Eller?

Pengarna en bisak för Stenson

av Martin Strömberg

Henrik Stenson är den ende svensk som historiskt har kunnat hävda sig när det gäller WGC-tävlingarna, som är lite speciella.

I år fick han en tråkig start när han tvingades bryta direkt i första matchen. Han fick naturligtvis de 45 000 dollar som alla som torskar i första omgången får men den som tror att han masade sig upp och vevade iväg en spoon på ettan enbart för att inkassera 300 000 kronor känner nog inte Henrik så bra.

Det är inte så att han ringaktar summan, och jag tror mig veta att han förstår att han är lyckligt lottad som kan tjäna stora pengar på att hålla på med något som de flesta kallar hobby, men han är från och med i år medlem på PGA-touren igen och det finns vissa regler som man måste följa. Han måste spela ett visst antal tävlingar där och ett annat antal tävlingar här, har inte de exakta antalet i huvudet, och eftersom han har lagt ett schema som han inte gärna vill ändra på, det finns ingen som är så noga med det som Stenson, så ville han naturligtvis deltaga på ett korrekt sätt.

Han hade nog hellre velat vinna några matcher och kassera in goa världsranking.- och Ryder-poäng men pengarna är, gilla det eller inte, en bisak i de här sammanhangen.

Match är inget för svenskarna

av Martin Strömberg

Alla svenskar borta redan efter andra omgången av WGC Match Play. T

råkigt och synd eftersom ett par segrar hade gett så jäkla mycket poäng åt Alex Norén och Peter Hanson. Poäng som nu går till dem framför svenskduon på världsrankingen. Just därför var den här tävlingen riktigt viktig.

Utan att egentligen ha några belägg för det just nu känns det som att singelspel match inte funkar så värst bra ihop med svenska spelare. Jag vet att Henrik Stenson har vunnit just den här tävlingen och gått till semi året efter och jag vet att Robert Karlsson krossade Justin Leonard i Ryder Cup ifjol. Men… annars har det inte sett så vasst ut i Seve TRophy eller Ryder eller Royal Trophy när det gäller de svenska singelmatcherna. När det gäller foursome eller bästboll känns det bättre.

Om det varit slagspel så är jag säker på att tre av svenskarna klarat kvalgränsen i Arizona.

Tigers lilla hämnd

av Martin Strömberg

Så var det då dags, Tiger ska hålla presskonferens. Konstigt nog mitt under WGC World Match Play fast på ett helt annat ställe och med väl utvalda reportrar som inte ställer några obehagliga och oväntade frågor. Smart och fegt men taktiken kommer inte att fungera den här gången heller. Tiger kommer att få ett litet helvete när han väl ska ut på banan igen och detta dämpar möjligen smällen någon promille.

Han (IMG) kommer naturligtvis att placera sig själv i en lämplig tevesoffa snart där han i lugn och ro får berätta om hur hemskt allting (media) varit och hur skönt det ska bli att få lägga allt bakom sig. Alla kommer att tala lågt och respektfullt och alla kommer att vara helt överens på slutet.

Tre av fyra svenskar åkte ut direkt i Phoenix och det var väl lite synd. Trodde faktiskt att både Hanson och Norén skulle kunna vinna men de var chanslösa båda två. 7/5 till Ogilvy var tuffa papper för Norén men han kommer igen.

 

Robban tuffar på

av Martin Strömberg

Visste att spekulationerna om när Tiger kommer tillbaks skulle dyka upp. Vad jag tror läser ni här.

Följde en tråd på golf.se där Henrik Stenson kommenterade, eller gjorde han verkligen det, sitt byte av utrustning. Han var där i varje fall och spred lite glädje. Han läser det mesta och är en riktig lirare som har en rejäl portion humor från Göteborg.

Nu har han ju sitt och Emmas andra barn på väg men den dagen han har tid och lust att uttrycka sig och berätta om sitt jobb och arbetskamrater är han hjärtligt välkommen att höra av sig. Tror att en blogg med Stene skulle bli riktigt läsvärd.

Tyvärr verkar han ju lite lost på banan just nu men han är tveklöst den svensk som har störst potential när det stämmer till. Jag tycker dessvärre att han ser ut att ha lite taskig balans just nu och att han då och då tappar rytmen och får lite snabb sving, framförallt med de lite längre klubborna.

Robert K tuffar på och vände ett halvtaskigt varv till ett helt ok på sista hålen. Två under är en perfekt start och det skulle inte förvåna mig om han är med och hugger på söndag igen. Förhoppningsvis gäller det också Alexander Norén. Han har haft lite problem, framförallt med inställningen, de senaste veckorna. Kan han nollställa sig varje slag så är han farlig varje vecka.

 

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB