Golfbloggen

med Martin Strömberg

Arkiv för October 2010

- Sida 1 av 1

Summering dag 3

av Martin Strömberg

Otroligt kul och välförtjänt för Peter Hanson. Spelmässigt fem plus men puttningen såg väl sådär ut. Han borde satt den på 11:e och ett par till men hade å andra sidan en hel del bra försök som kunde droppat. Därför var jag lite nervös på 15:e men den satte han stensäkert.

Att han nu får möta Phil i morgon är grymt. Visserligen har Phil haft tungt poängmässigt och det märks att han inte riktigt trivs på de tröga greenerna. Men han kommer inte att vilja lämna Wales utan poäng och detta blir en tuff match för Peter.

Paret Stricker och Woods var betydligt mänskligare idag och Westwood och Donald körde över dem completement. 

Starkt av Ross Fisher att släpa runt på Harrington, som inte ser stabil ut. Det var ju lika mycket Furyk och Johnsons oförmåga som vann den matchen åt EUR.

The Molinaris kämpade till sig en poäng och den var lite bonus. det kändes som att de var illa ute länge men bra moral är extremt viktigt i matchspel och de gav fasen inte upp.

McDowell har vuxit i mina ögon. Han och Westwood och Donald känns som ankare och trots hans lite ryckiga slutna sving så har han järnkoll på prylarna.

Måndagsavslutning och det är bara att hoppas på bra väder. Detta är långt ifrån klart då USA är traditionellt starkare i singlarna.

Det kommer att bli jämnt

av Martin Strömberg

USA leder men har tapp i alla matcher som pågår. Det är upplagt för stor dramatik och en jämn avslutning under söndagen. Att tippa är fullkomligt omöjligt men jag tycker att jänkarna har sett vassare ut på och runt greenerna. Men kan publiken komma igång och ösa på lite mer så kan detta gå vägen för Europa, Singelmatcherna brukar vara USA:s paradgren men det har inte alltid varit så. På Brookline var Europa överlägsna och det kan svänga. Hoppas att Peter Hanson får chansen att ta en riktig skalp typ Tiger eller Phil.

Tycker att Hanson fick dålig utdelning på sina bra slag under foursomen och med normal Jimenez-puttning så skulle de ha varit upp efter sex, sju hål och inte ner. Då hade de kunnat hålla undan men som det blev nu var det tufft att kontra tillbaks sista nio och det var lite punktering på slutet.

Det var ändå mäktigt att se Hanson dundra ut en draw mitt i på ettan med Tiger pullhookade sin ut i leran. Ofattbart att jänkarna vann det hålet.

Hansons dröm uppfylls

av Martin Strömberg

Då han ställs mot Tiger i foursomen.

Här är hela spelschemat:

Francesco/Edoardo Molinari vs Zach Johnson/Hunter Mahan

Peter Hanson/Jimenez vs Woods´/Stricker

Westwood/Kaymer vs Furyk/Fowler

Poulter/Donald mot Watson/Overton

McDowell/McIlroy vs Cink/Kuchar

Harrington/Fisher mot Mickelson/D. Johnson

 

Bästbollarna gick i knapp amerikansk favör vilket kanske inte var helt oväntat. Det är nu Europatåget ska tuffa igång.

Frågan är om det gör det.

Hoppas på skitväder

av Martin Strömberg

Vädersnack igen men det är omöjligt att släppa hur mycket det påverkar. När det öste ner var Europa klart bäst och när det blev kav lugnt och – nästan – soligt var plötsligt USA glödheta.

Ska man behöva hoppas på skitväder?

Ingen Hanson idag

av Martin Strömberg

Det ser mörkt ut vädermässigt och möjligen blir det några hål bästboll till. Annars finns alternativa speldagar söndag morgon eller måndag. Vädrets ska bli bättre och det är bara att hålla tummarna.

13.45

av Martin Strömberg

Återupptas spelet om allt går som det ska. Regnet ska sluta och helgen ska bjuda på hyggligt väder. En del skurar men inte ihållande som hittills. 

Haeggman är som gjord för teve

av Martin Strömberg

Spelet bröts efter en och en halv timmas vattenpolo. Jag tillhör den skara som tycker att det är kul att se hur olika spelarna klarar av att hantera extrema förhållanden och njöt varje sekund. Jag njöt också av kommentatorerna och framförallt Joakim Haeggman. Han gillar att prata och håller en riktigt bra nivå samtidigt som Christian Härdin är perfekt som sidekick. Jag tror att också Göran Zackrisson trivs med att kunna hålla en lite lägre profil och samtidigt skämta lite med Haeggman och Härdin. Riktigt bra och det kommer att bli en kanonhelg framför teven.

 

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB