Startsida / Inlägg

Facit i målkungs-quizen och annat

av Johan Flinck

Det tog knappt en timme från att jag bloggade här att Charlie Sjöstrand skulle lämna RIK för Kristianstad den här veckan förrän IFK hade prånglat ut ett pressmeddelande som bekräftade det hela. Snabbt jobbat!

***

Tänker eller kan inte värdera den här värvningen då jag helt enkelt sett Anton & Anton, som är kvar på Kristianstads vänsterkant sedan Jepson gick sönder, för lite.

Men något ekonomiskt risktagande är det förstås inte. Så mycket kan Sjöstrand knappast kosta. Så vi kan skippa pengarna här.

Nu gäller det för Charlie att leverera så att Kristianstadspubliken ”köper” att han kommer in och tar platsen från ”bygdens pojkar”.

***

Intressant av Robin Nilsson på Kristianstadsbladets handbollsblogg i kväll:

Kollega Liljedahl snackade med sportteamets Mats Samuelsson vid 18-tiden, som då sa att det inte var något på gång alls i truppen. Inget skulle hända, hette det. En dryg timme senare kom pressmeddelandet om Charlie Sjöstrand som ett brev på posten. Samuelsson var visserligen inte med på kvällens möte med sportteamet, men man får väl anta att det inte värvas spelare utan att högsta hönset i sportteamet vet om det?

***

När ska klubbledare lära sig att inte ljuga?

***

Breaking news! Nu ska våra tekniker ha ändrat här i bloggens inställningar så att det är lika lätt att kommentera här som på Bank & Niva. Någon efterlyste detta tidigare när jag frågade varför ni slutat kommentera bloggen.

Jag har svårt att testa det själv då datorn verkar känna till mig hela tiden (typ).

***

Längst ner i ett mejl i dag från en handbollsmänniska i Anderstorp:

Ps. ”Gud” var med mot oss igår (div1-södra), och ”förstörde” med stor sannolikhet våra chanser att ta direktplatsen till allsvenskan. När spelade en A-landslagsman i div1 senast?

***

Nu till dagens frågesport om elitseriens målkungar.

Låt mig till börja med att förtydliga att SEH:s lista bara gäller mål i grundserien.

Och så till gåtan Kristian Meijer i Lugi. I december skrevs det lite varstans att Meijer gjort sitt 1000:e mål i Lugitröjan och många undrade i dag varför de fick fel när de gissade på Meijer som en av de aktiva på listan.

En man med järnkoll i ämnet Meijer och mål (låter som om han skulle kunna ställa upp i gamla klassiska Kvitt eller dubbelt med det ämnet) är Lars-Erik Nilsson och han skriver i ett mejl:

Kristian Meijer har hittills gjort 1024 mål och 287 matcher i LUGI. Av dessa har 16 matcher och 67 mål varit en division lägre (ej elitserie) samt 31 matcher och 79 mål varit i slutspel i Elitserien.

SEH räknar endast seriematcher och då blir det 240 matcher och 878 mål i seriespel i Elitserien.

Här har ni facit på mina frågor angående listan på de 39 spelare som gjort 1000 mål eller fler i elitserien genom åren.

a) Tobias Warvne tog sig in på listan i förra veckan. Vilka ytterligare fem fortfarande aktiva spelare är med på listan?

b) Vem toppar listan?

c) Vilka är mer på topp-5?

Här har ni hela listan och därmed facit:

***

Stefan Albrechtson tar plats i Blåvitts styrelse. Hann inte ringa honom själv i dag. Någon som vet hur det här påverkar hans åtaganden i Sävehof? Slutar han där? Nej, det kan han väl inte göra?!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB