Startsida / Inlägg

Skvaller

av Johan Flinck

Med ovanstående rubrik förstår ni att vi fortsätter hålla hög nivå här på bloggen.

Det blir lite rykten, skvaller – och en del hårdfakta också, faktiskt.

Hörde att Hammarbys Kalle Matsson var eftertraktad av både Drott och RIK till nästa säsong. Men han ska ha tackat nej till båda. När jag frågade honom för ett par veckor sedan om det där så sa han ”inga kommentarer”. Och det lät verkligen på honom som att han ville fortsätta ett år till. Han har kontrakt över nästa säsong också.

Och vad jag också hörde i det sammanhanget var att RIK skulle behålla sitt nuvarande tränarteam. Men jag har inte dubbelkollat det. Så fort jag får tid över här så spelar RIK match känns det som.

Vem tar över Drott då?

Inte Ulf Schefvert i varje fall, enligt mina källor.

Lars-Tommy (Lars-Magnus Jönsson och Tommy Suoraniemi som har hand om Drotts farmarlag i ettan nu)) är en billig lösning som styrelsen (eller i varje fall delar av den) gärna tar. Men spelare och sponsorer är inte lika pigga på det.

Nej, Sivertsson är tydligen hetaste namnet att ta över efter Sivertsson, enligt mina uppgifter. Thomas i stället för Ulf  alltså. Men det hänger förstås ihop med vad som händer med Sivertsson i damlandslaget.

Slog därför Stefan Lövgren en signal i kväll. Han bjöd i vanlig ordning inte på någonting i princip. Mer än att man hoppas ha framtidens damförbundskapten klar till slutet av mars. Vidare har man säkrat upp Sivertsson hela EM-kvalet ut. Han ska ju, som tidigare bestämts, ha ansvaret över matcherna mot Serbien i slutet på mars men nu är det klart att han också är med i någon form över de avslutande två kvalmatcherna i juni. Formen beror på om den kommande förbundskaptenen redan är på plats då eller inte.

Enligt Lövgren är man nere på en handfull namn nu och ”en första kontakt” är tagen. För min del tror jag att Sivertsson är en av dem. Eller så fortsätter han bara som assisterande. Eller så släpper han det helt och blir tränare för Drott.

Men det här är lite åt rykteshållet. Jag har inte grävt mycket i det alls. Det finns det inte tid till här borta i Sotji.

Enligt Lövgren så brukar man anställa sina förbundskaptener på två år i taget. Men nu lär det bli minst 2,5 år eftersom det ligger ett OS i augusti 2016 och sedan ett hemma-EM i december samma år. Kontraktet, som väntas gälla från halvårsskiftet i år, kan naturligtvis inte löpa ut en månad före OS, eller fem månader före EM för den delen.

***

Tillbaka till Drott så. Om inte Sivertsson tar det då? Jo, tydligen ska Diego Perez Marne vara ett alternativ då. Han är kvar i Halmstad och driver något slags handbollsprojekt kopplat till integration i vissa delar av Halmstad.

Drott sitter i en tuff sits också ekonomiskt. Många spelarkontrakt går ut nu och i dagarna hade Hallandsposten en grej om att ingen vill förnya så länge de inte vet vem som blir ny tränare, vilket är förståeligt.

På grund av ekonomin lär Drott bara vilja/kunna anställa en tränare på deltid. Han behöver alltså ha en inkomst från annat håll också, vilket både Sivertsson (då tänker jag inte på förbundskaptensjobbet utan på handbollsgymnasiet) och Marne har i dagsläget.

Det är liksom inte lönt för Drott att ringa Robert Hedin, som får lämna jobbet som norsk förbundskapten (klart i dag). Och tydligen behöver inte Mats Engblom heller vara orolig för sitt jobb i YIF. Inte av den anledningen (Hedin) i alla fall. Hedin ska, vad jag hört, inte vara intresserad av att ta ett jobb i elitserien, inte i nuläget i alla fall. Han hoppas på ett jobb i Tyskland (helst) eller kanske Danmark. Typ den (ekonomiska) nivån i alla fall.

***

Lite fakta kunde Lövgren i alla fall ge mig.

De svenska herrarna spelar landskamper i början på april. Den 2 och 3 april möter man Tyskland i en dubbellandskamp ”i Stockholmsregionen”. Sedan åker man till Schweiz och spelar en turnering 5-6 april med Schweiz, Kroatien och Spanien. Det blir nog rätt många spelare som kallas då man kommer att byta ut en del av truppen som mötte Tyskland mot några andra spelare som åker med till Schweiz. Dessutom lär inte de spelare som går hårdast i europacuperna i vår kallas alls.

Inför VM-playoff mot Rumänien möter man Norge i två (tror jag det var) landskamper samma helg som det är Champions Leagues Final Four, så spelare som eventuellt är med där får man klara sig utan.

Var spelas då hemmamatchen mot Rumänien i juni?

Jag drog ju en lans för Kristianstad i samband med lottningen, men det har jag förstått att det inte blir. Det ska offentliggöras i morgon och Lövgren ville inte säga något. Då vi kan räkna bort  ”Stockholmsregionen” eftersom denna fick matcherna mot Tyskland så lär det bli Scandinavium eller Malmö Arena.

– Förbundet satsar på en ”10 000-åskådarmatch”, sa en person med insyn till mig.

Kan det verkligen komma 10 000 åskådare till en match mot Rumänien i mitten av juni? I ett playoff som Sverige i praktiken helst ska ha avgjort redan nere i Rumänien i den första matchen?

Återstår att se.

***

Humor att Ola Lindgrens bild den tyska nakenpingisen med Beutler tagits bort samt att Lindgren fått en varning av Instagram.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB