Startsida / Inlägg

Han är en vandrande klubbkatastrof

av Johan Flinck

Vågar Kiel värva Joan Canellas för övrigt? Han är ju en vandrande katastrof för Europas storklubbar.

Sedan 2009 har de fyra klubbar 28-åringen spelat i under de här åren allihop lagt ner verksamheten på ekonomiska grunder när han varit där: Granollers, Ciudad Real, Atletico Madrid och nu då Hamburg. Måste ju vara något slags rekord.

Men är det någon klubb som ska gå helskinnad ur ett gästspel av Canellas så är det väl Kiel.

***

Intressant det också om att Veszprems spelare i praktiken får sin lön från den ungerska staten, som Anderas Nilsson berättade i går och som jag inte hade koll på.

Nilsson blir alltså statsanställd i Ungern.

***

Befriande också med en spelare, Nilsson alltså, som utan omsvep, trots att det formellt inte är klart, säger att det stämmer att han ska till Veszprem. Det där har blivit allt vanligare med åren, inte minst inom fotbollen, att spelaren blånekar – ja, till och med ljuger en rakt upp i ansiktet – trots att ”alla” vet att han ska till en viss klubb.

***

I ett av blogginläggen i går skrev jag ju om hur många i RIK:s fantastiska lag från 1997/98 i dag har tunga poster i handbolls-Sverige.

Det greppet har ju gjorts några gånger med Bengan Boys också.

 

Om vi tittar bara på dagens landslag: vilka får tunga roller i svensk handboll när de lägger av?

Tobias Karlsson, förstås. Kanske inte som tränare utan i någon annan, mer Lövgren-lik, roll? Lukas Karlsson tror jag kan bli en framgångsrik tränare. Jim Gottfridsson kommer förstås leva hela sitt liv inom handbollen. Mattias Andersson också. Niclas Ekberg är en framtida tränare i mina ögon. Patrik Fahlgren lär också prova på det och kan säkert få en fin karriär som coach.

Oscar Carlén tillhör inte dagens landslag och är visserligen inne på andra spår i livet just nu. Men lita på att han kommer tillbaka till handbollen en dag.

Däremot har jag svårare att se spelare som Fredrik Petersen, Jonas Källman, Kim EDR och Andreas Nilsson svinga tränarpiskan eller ha en tung roll i handbolls-Sverige i framtiden. Men jag kan förstås ha fel.

Och Johan Sjöstrand kommer väl att sätta sig i en sulky.

***

I går, dagen efter firandet i Flensburg, stod Ljubomir Vranjes i en hall i Helsingfors och tränare finska handbollsungdomar. Fina bilder därifrån.

Skärmavbild 2014-06-04 kl. 08.40.30

Men det blir förstås också uppenbart att Vranjes inte hade väntat sig att vara färsk Champions League-mästare för då hade han knappast planerat in detta åtagande.

Men någonstans säger detta också en del om handbollssporten, värderingar man ska värna om.

***

Läs Tobbe Karlssons egna ord om Final 4-helgen här.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB