Startsida / Inlägg

Wislanders attack fortfarande giltig

av Johan Flinck

Hann knappt lägga ut blogginlägget om att Vranjes liv blir bok och samtidigt efterlysa fler böcker om handboll förrän ett bokförlag hörde av sig och berättade:

Jag kan faktiskt glädja dig med att vi släpper en bok om handbollens historia i början av nästa år. Den skrivs av den gamle handbollslegendaren Claes Hellgren och sportjournalisten Åsa Josefsson.

Det var Thomas Hammar på Idrottsförlaget i Västerås som hörde av sig och berättade den glädjande nyheten.

Nu hade jag hört lite om detta projekt och det var det jag syftade på i mitt förra blogginlägg.

Åsa Josefsson är alltså min gamla kollega och konkurrent på Expressen/Kvällsposten som lämnade tidningen i våras. Men det har gått längre tid än så sedan hon syntes i spalterna då hon varit mammaledig i drygt ett år.

Lika välkommet detta initiativ detta som Vranjes-projektet.

***

För er som inte har tålamod att vänta in boken om Vranjes, eller helt enkelt bara vill ha en försmak på karln, kan gå in och lyssna på Bolltroll & Bankes senaste podd. Avsnittet gästas nämligen av Vranjes i hela 80 minuter och i vanlig ordning avhandlar man hela hans karriär (tror jag, för jag har inte hunnit genom hela än).

Sedan har ni förstås mitt och Kent-Harrys poddavsnitt med Vranjes som gäst här.

***

Innan Bolltroll & Banke sätter igång och pumpar Vranjes drar de en välkommen lans för det jag efterlyste häromdagen på twitter: någonstans där man kan ladda ner elitserieprogrammet till sin kalender och dessutom med en dynamisk lösning. det vill säga att flyttas en match så ändras det på en server och därmed flyttas matchen också i din kalender.

Kan vi inte önska/begära/kräva att förbundet fixar det här och ger oss en länk på svenskhandboll.se? Om jag förstått det rätt så ska det inte vara alltför tekniskt avancerat att få till detta.

***

TV4 sänder samtliga matcher från herrarnas elitserie, avslöjar KB-Rutte här. De flesta blir förstås som webb-tv – men ändå!

Några frågetecken återstår kring tv-avtalet (vad händer med damernas matcher, till exempel) men de lär rätas ut på upptaktsträffen i Göteborg på onsdag.

Men tv-sänds den? Upptaktsträffen alltså. Hoppas det så att Kent-Harry kommer väl påläst till poddens höstpremiär nerifrån den svenska rivieran.

***

Angående upptaktsträffen: kom igen nu tränare – ta tillfället i akt och utnyttja de minuter ni får på scen till något vettigt och intressant om ert lag och er klubb i stället för att stå och dra några floskler.

Bättre tillfälle får ni knappast på hela säsongen. Fundera en stund dagen före eller åtminstone på vägen till Göteborg: Vad är det jag vill ha ut? Vad är det för bild jag vill ge av min klubb och mitt lag (eller mig själv)?

Wislander var inne på det redan 2009 och tyvärr har inte mycket förändrats. Det är dags nu!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB