Startsida / Inlägg

Axnérs hämnd? Drönare i Scandinavium?

av Johan Flinck

Text-, blogg- och poddfabriken jobbar för högtryck nu inför finalerna.

Texterna dröjer kanske lite närmare helgen men i morgon torsdag spelar vi in ett nytt poddavsnitt. Den här gången är inte Kent-Harry med. Han drog ju till Spanien för att spela golf några dagar.

I stället tog jag ett lite annorlunda grepp för podden och bjöd in en representant för lokaltidningen i respektive stad för herrfinallagen: Patric Nilsson, sportchef på Kristianstadsbladet, och Marcus Löfström, sportreporter på Alingsås Tidning.

Vi spelar in i morgon förmiddag och avsnittet läggs sedan ut på eftermiddagen. Tror det kan bli ett bra snack, kanske lite hets och definitivt tungt finalfokus förstås (om än på herrarna, vi körde damfokus i förra avsnittet med Magnus Frisk).

***

Avslöjar i dag att Sverige blir först i handbollsvärlden med att införa tv-reklamavbrott mitt i en handbollsmatch (enligt Peter Gentzel är man först i världen och är det någon som borde ha koll på det så är det väl han). Det blir två avbrott i herrfinalen, ett mitt i var halvlek,  i TV4.

Räknar vi in de sex vanliga timeouterna som lagen har tillsammans blir det alltså totalt åtta timeouter i herrfinalen. För många?

De kommersiella krafterna tränger allt längre in också i handbollen. Ett problem? Verkar inte Gentzel tycka i varje fall.

UPPDATERAD: Sedan är det ju den stora frågan hur Mikael Franzén & Co gör för att avslöja Ola Lindgrens taktiska drag under en sådan här timeout då den inte sänds i tv. Ni minns väl fjolårsfinalens avlyssnings-gate via SVT Play?

Är detta Tomas Axnérs hämnd?

Svarar Franzén med en plötslig drönare ovanför Ola Lindgren huvud i Scandinavium?

***

Rustan Lundbäck och Kalle Matsson utsedda till årets tränare på dam- respektive herrsidan. Välförtjänt och inget att säga om naturligtvis.

***

Henrik Knudsen, 33, tillbaka i svensk handboll. Men inte i elitserien utan i IFK Ystad i allsvenskan där han spelade 2005-07.   Dansken har hunnit med att spela för klubbar i sex länder i sin karriär: Danmark, Sverige, Tyskland, Polen, Vitryssland, Norge.

Värvar inte svenska klubbar väldigt mycket från norska ligan i år?

***

Trist soppa det blivit på herrsidan i BK Heid.

Klubben är skyldig spelare och ledare stora summor i löner och ersättningar samtidigt som man driver damlaget vidare på elitnivå och tagit in spelare där efter beskedet till herrarna i januari att man flyttar ner laget från allsvenskan till division två på grund av ekonomin.

Spelarna och ledarna har kopplat in spelarfacket (Spelarföreningen Handboll Sverige – SHS) som nu tar ärendet till kronofogden för att spelare och ledare ska få sina pengar.

– Vi har förståelse för att det finns ekonomiska problem i klubben men kan inte finna oss i att bli nonchalerade när vi vill diskutera hur det blir med vår rättmätiga ersättning.  Nu ställer vi vår tillit till att SHS ska kunna medverka till att få ett slut på den här härvan, säger Leif Lindell tidigare ledare i BK Heid i ett pressmeddelande.

Om det inte hjälper med kronofogden kommer SHS ta det till tingsrätten, skriver man i pressmeddelandet.

***

Tillbaka till finalen:

Kan ju bli svårt att få till det, men det hade varit intressant med en spänsttävling i pausen av herrfinalen mellan Markus Olsson i Kristianstad och Pontus Johansson i Alingsås.

Kolla in Olsson här.

Har inget klipp på Johansson men såg några otroliga slowmotion-bilder på tv från en av semifinalerna häromveckan så ni får lita på mitt omdöme där.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB