Startsida / Inlägg

Sivertsson: ”Jag går i en fälla här”

av Johan Flinck

Ingen match i Næstved i dag. Då passade presskåren på att gå ut och käka middag tillsammans i kväll samtidigt som VM-truppen lagade, och käkade, tacos på sitt hotell.

Gick städat till, som alltid. Hos presskåren alltså. Vet inte hur det var på spelarhotellet.

På tal om det så satt DN-Grimman och jag och snackade inför förmiddagens pressträff på spelarhotellet om hur Per Johansson under EM 2010 verkligen ville njuta av framgångarna han och laget hade och satt och tog några glas whisky och lyssnade på Joni Mitchell framåt tresnåret på nätterna när han hade jobbat klart.

Då kom Sivertsson förbi och jag frågade om han också tar nån whisky efter väl förrättat värv på VM.

– Nej, inte på kvällarna.

Utan på dagarna?!

– Nej, nej, nu är det ju jobb.

Du ser nästan aldrig Sivertsson (eller Westerlund eller Ekman för den delen) utan sina respektive laptops när man är på ett spelarhotell med det här laget. Det är ett jävla klippande.

***

Har för en gångs skull fått några kommenterar på bloggen. De flesta ifrågasätter Jenny Alms fyra plus i går. Kanske har ni rätt. Kanske övervärderade jag hennes två mål i avgörande läge. Eller att hon rättare sagt låg så lågt innan dess att hon snarare höjde sig från två plus till tre plus än från en trea till en fyra. Jag är inte envisare än att jag kan ge efter lite där (även om det inte har någon betydelse i sak nu, det är för sent).

Någon ifrågasätter Loui Sands två plus. Hon gjorde mycket bra, Sand. Men hon bommade lite för många frilägen för att det ska bli mer än godkänt i mina ögon.

***

Sand, förresten. Hon var helt fascinerad av min diktafon i dag. Hon undrade hur länge batteriet varade, vad den kostade, hur man spelade in osv.

Förstod aldrig varför.

***

Gjorde en längre intervju med Sivertsson i Lund före VM. Kom efteråt på en given följdfråga och passade på att ställa den i dag.

Då började han ana oråd.

– Känner nu att jag går i en fälla här.

Han ville inte svara på följdfrågan.

Vad den handlade om? Återkommer jag till längre fram under VM.

***

Noterade i dag att Basti Rasmussen, den kanske störste av dem alla i Ystad, inte fanns med  i något av lagen som ska spela legendarmatchen ”Grand Finale” den 29/12 innan Österporthallen rivs.

Men det visade sig att Lugi möter Sävehof hemma samma kväll och jobbet går förstås före också för den gode Basti. Annars hade han förstås varit given.

Ringde Basti och frågade om han inte skulle gå på banketten i alla fall. En fest som borde bli legendarisk med tanke på vilka som kommer vara där.

– Njae…farligt det där. Kommer för sent in i handlingarna då, garvade Basti.

***

Ricoh slog RIK borta. Elitseriens största skräll i höst? Konkurrensen är ju som bekant tunn.

***

Damhandbollens nestor Janne Wigren dök upp i dag på spelarhotellet när det vankades pressträff. Han var där helt privat.

– Första gången på 25 år som jag inte är ackrediterad till ett dam-VM, berättade han.

***

Unga laget fick lika oväntad som välbehövlig förstärkning på fotbollsuppvärmningen på träningen i dag. Hjälpte inte. Svidande 1-3-förlust.

***

Sydkoreas blev obegripligt blåsta på ett mål – och segern – mot Frankrike. Kolla in domarskandalen här. Vad ska vi med överdomare till om de dömer så här?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB