Startsida / Inlägg

EM-racet har börjat

av Johan Flinck

Vilken nyhetsdag det blev, den första i Wroclaw och innan EM ens hade börjat.

Åkte i samma plan som landslaget från Kastrup ner till Polen. Hamnade i sätet bredvid Tobias Karlsson och vi snackade intressant – och mycket (och givande) – om journalistik och sociala medier.

Skrev ett knäck när vi landat om att Sverige ska spela ett enklare spel än i genrepsfiaskot. Snacket var med i Philip Stenmalm i den texten.

Viktor Östlund klar för Tvist Holstebro. Verkar som han ska ersätta Jonas Larholm som nog försvinner.

Nu väntar vi bara på att Jesper Nielsens övergång till PSG ska ticka in också. Tydligen bara nåt litet pappersarbete som återstår.

***

På kvällen tog det ny fart på nyhetsracet i samband med träningen, som jag blev försenad till efter att gått lite vilse i den mörka Wroclaw-natten i jakt på träningshallen. Med död mobil dessutom (och det händer verkligen inte ofta) så jag inte kunde ringa till presschefen eller kollegerna för vägledning.

Jonas Källman kan missa premiären var ett tungt besked.

Men dagens stora grej var förstås att EHF stoppar Tobias Karlsson från att bära regnbågsbindeln.

Gubbarna skjuter inte sig själva i foten bara. De skjuter sig själva i huvudet. Tycker i varje fall många av oss svenskar.

Det blev, långt om länge och riktigt sent på kvällen, några uppföljningar på bindeln:

Fick tag i Sveriges representant i EHF, vicepresidenten Arne Elovsson, som fick svara på kritiken. Han sitter med i den turneringsledning som tog beslutet. Men han var själv inte med och fattade det då det var risk för jäv.

De fyra i turneringsledningen som tog beslutet var fransmannen Jean Brihault, Frankrike, ordförande i EHF, österrikaren Michael Wiederer, generalsekreterare i EHF och slovenen Leopold Kalin, ordförande i EHF:s tävlingskommitté.

Tobias Karlsson uppmanar nu svenska lag att skaffa en egen regnbågsbindel, och betonar  att de naturligtvis först ska stå för budskapet. Han kommer också att dela ut de bindlar han har med sig extra här till svenska fans på EM, som frågat efter sådana redan.

Vill du ha en egen bindel? Mejla till supportershop@ifkkristianstad.se och beställ.

Jennifer Wegerup skrev krönikan i ämnet och om jag förstått det rätt på chefen så dundrar vi på rejält med regnbågsbindeln i papperstidningen i morgon.

Det blev ett rejält paket på nätet också till slut:

Skärmavbild 2016-01-15 kl. 01.42.53

***

Sedan har jag skrivit ett par förhandsknäck av mer sportslig natur till tidningen, men de kan vi ta i morgon (läs: fredag).

***

Det är ju en rätt märklig, för att inte säga unik, landslagskarriär Mattias Andersson haft: EM-guld 2000 och sedan ratad i tio för att därefter vara med i samtliga mästerskap fram till nu.

***

För övrigt: vilket otroligt engagemang det är för regnbågsbindeln på sociala medier.

***

Missa för allt i världen inte danska oraklet Rasmus Boysens initierade och digra EM-guide. Här får ni allt ni behöver veta inför handbollsfesten.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB