Startsida / Inlägg

”Fifa-Ola”, ”Snygg-Markus” och lite annat

av Johan Flinck

Två knäck från handbollsfabriken i dag. Men inte så värst mycket handboll i dem:

Ola Lindgren har blivit pappa men missar kanske bara matchen mot Spanien i morgon. En bra ”utdelning” för landslaget med tanke på att det kunde dröjt en vecka till och han hade missat de första dagarna i Polen och kanske till och med EM-premiären.

Tobias Karlsson spelar i en regnbågsfärgad kaptensbindel i EM i ett Polen som sedan i fjol styrs av ett ärkekonservativt parti och där samkönade äktenskap inte är tillåtna. Bra, Tobbe! Och givetvis ska initiativtagaren Johan Jepson i Kristianstad ha den stora credden, precis som Karlsson noggrant poängterar. Själv noterar jag att artikeln blev väldigt läst och delad. Kul!

***

På tal om Ola Lindgren:

I tisdags hade ett pojklag vunnit ett besök på landslagets hotell i Helsingborg. De fick bland annat komma in i samlingsrummet där det spelas tv-spel. Där satt Lindgren, utan att spela dock eftersom han aldrig spelar, och någon (eller om det var Lindgren själv) slog i grabbarna att förbundskaptenen var rankad trea i Europa på Fifa.

Detta imponerade förstås på pojklaget som var på plats på matchen i Malmö på kvällen och då satt och skanderade ”Fifa-Ola! Fifa-Ola!”

***

I går var det medieträff med landslaget på eftermiddagen.

För egen del kändes det som lite av speed dejting. Jag satte mig på en barstol vid ett högt bord i lobbyn och sedan kom den ene efter den andra spelaren dit enligt ett av presschef Vandor (”Handbollsgöken”, ni vet) uppgjort schema. Jag rev av sex intervjuer på raken där.

***

Fahlgren + Almenäs = sant slog ner som en bomb. Också hos en del spelare i landslaget tydligen.

Jag satt och spekulerade med några av dem hur de hade träffats. En teori var att Fahlgren kan hängt på Let’s Dance-inspelningarna och suttit i publiken under hela förra inspelningssäsongen när han ändå gick knäskadad. En annan var att ”Hubbe” Sjöstrand haft ett finger med i spelet, eller att han är länken: Almenäs – trav – Hubbe – Melsungen – Fahlgren.

Jag hade väl kunnat ringa Fahlgren och fråga egentligen. Men ibland kul att spekulera. Det är sedan gammalt.

***

Han är bra på att slänga käft, Zacke.

Kommer alltid förbi med någon vass kommentar.

***

Visste ni förresten att Markus Olsson utsågs till VM:s tredje snyggaste spelare i fjol?

Det där var ju nämnde Fahlgren och Lukas Karlsson inne redan på i början av VM när de berättade det vi ”inte visste” om spelarna i landslaget (plusinlåst) och beskrev Olsson så här:

Landslagets svärmorsdröm. Det finns inget ont i honom. Han uppför sig alltid korrekt, hälsar fint, ler, är väluppfostrad och ser bra ut. Han är landslagets kvinnomagnet helt enkelt.

Det var för övrigt Markus farsa Nanne, tillika landslagets fysansvarige, som berättade för mig om utnämningen i ett samtal om vem grabben hade fått sin otroliga fysik från.

Nanne menade att han bidragit mer till Markus yttre än till de snabba muskelfibrerna.

Med glimten i ögat ska tilläggas.

***

Kent-Harry och jag hade tänkt spela in podd i dag men i sista stund beslutade vi oss för att vänta till måndag.

Anledningarna är tre:

Mer praktiskt rent logistiskt.

Vi är lite närmare EM.

Vi har fler matcher med lagen ”i ryggen”. Professorn befinner sig just nu i Paris med ”sitt” Norge som möter Frankrike (stryk i kväll med 26-27 efter sju mål av Björnsen), Danmark och Qatar torsdag-söndag.

***

Har ni noterat att TV10 och Viaplay sänder Sveriges fyrnationsturnering i Spanien fredag-söndag? Om inte annat har ni det nu.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB