Startsida / Inlägg

Tipskungen? Nja, knappast…

av Johan Flinck

Nytt år och nya tag!

Efter den årliga musiktävlingen hemma i Bjärnum med gamla polarna i går så drar jag igång jobbåret 2016 i dag.

Nu är det så behändigt att jag kan cykla till Sveriges uppladdning inför EM. I varje fall nu de första dagarna då man valt att starta upp i Helsingborg. Sitter just nu på landslagets hotell i Berga industriområde.

Men det blir till att ta bilen till Jönköping i morgon för den första matchen mot Tjeckien.

Tycker alltid det här är en höjdpunkt på året: få fokusera på handboll, landslaget och med de förväntningar som finns inför ett mästerskap. Det är alltid lättjobbat, spelarna (och inte minst förbundskaptenerna) har inte gått in i turneringsmood ännu och vi har inte nött ner varandra ännu – presspacket och landslaget alltså.

Har väl inte berättat här på bloggen om min fadäs i spelvärlden i samband med finaldagen på dam-VM, va?

Jag förstod dagen före att Montenegro inte hade något att vinna på att vinna placeringsmatchen mot Frankrike, medan fransyskorna var tvungna att vinna den för att gå till OS-kval. Montenegros chans att komma i den lätta OS-kvalgruppen var att förlora den här matchen och hoppas på holländskt guld på kvällen.

Har aldrig varit någon gambler men det slog mig plötsligt att det kanske gick att sätta pengar på matchen. Men tänkte att spelbolagen också väl hade kommit på det här med montenegrinsk läggmatch.

Fast det hade de inte. Fransk seger stod i hela 2,20 gånger pengarna på de flesta ställena.

Det lilla fåtalet gånger jag spelat förut har det handlat om en hundralapp på sin höjd. Men nu gick jag på stort när jag vaknade på söndagsmorgonen. Matchen skulle börja redan klockan 09.45. Strax efter nio startade jag upp ett konto på Unibet och gick in och satte en tusenlapp. Sedan satte jag mig med familjen för att se morgonens avsnitt av julkalendern.

Mitt under julkalendern fick jag plötsligt rysningar: vad hade jag egentligen satt tusenlappen på?

Jag gick in och kollade: jo, jag hade varit så fokuserad på Montenegro att jag hade klickat fel och satt 1000 kronor på montenegrinsk seger.

Det återstod då en kvart till avkast. Jag ringde Unibet och frågade om man inte kunde annullera ett spel. Klart att man inte kunde det.

Men då kom jag på att jag i varje fall kunde sätta en tusenlapp till, fast på fransk seger. Så skulle jag gå plus/minus noll. Sagt och gjort.

Redan i paus stod det klart att Frankrike skulle vinna och det blev en klar seger till slut. Jag gick faktiskt lite plus (200 kronor) till slut då oddset på fransk seger var högre än på montenegrinsk.

Så här i efterhand skulle jag förstås satt två-tre tusen på fransk seger när jag skulle försöka rädda upp det. Men det är lätt att säga i efterhand. Man vet ju aldrig ändå: ”Det är idrott det handlar om”, som en svensk förbundskapten brukar säga när han tränar sitt klubblag.

Men kontentan är förstås att det här med spel och dobbel inte är min grej och att jag ska hålla mig ifrån det framöver.

***

Podden?

Kent-Harry och jag spelar in årets första avsnitt på torsdag, preliminärt. Då är han i Paris med sitt Norge. Det blir förstås fokus på EM, som Professorn också åker till med norrmännen.

***

Mycket mer i nästa blogg i kväll efter ett besök på spelarnas hotell och en träning.

Håll ut!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB