Startsida / Inlägg

Nu gäller det att dänga till Slovenien ordentligt

av Johan Flinck

Blixtblogg:

En 39-årig sloven som sitter och dricker bärs just nu (”en liten i varje ben bara”) spräckte den svenska OS-kvalplanen direkt.
Spanien skulle ju vinna mot Slovenien och Sverige ta den programenliga vinsten mot Iran i kväll. Därefter skulle Sverige ha matchboll om en OS-plats redan i morgon mot slovenerna.
Men Gorazd Skof, 39-åringen alltså, i Sloveniens mål bestämde sig i paus för att sätta stopp för det.
Efter att Slovenien släppt in 16 mål i första halvlek gick Skof in och spikade igen i andra och släppte bara in fem kassar.

Sloveniens 24-21 mot Spanien är, så här på förhand och när vi hade vårt tänkta scenario klart, mer eller mindre ett mardrömsresultat för Sverige.
Nu kan det nämligen krävas tre poäng mot Slovenien och Spanien inom loppet av 24 timmar.
Skulle man bara vinna en av dem (och vi förutsätter att alla lag besegrar Iran, för det gör de) kommer tre lag att stå på fyra poäng och då blir det inbördes målskillnad (notera: inbördes målskillnad, då räknar vi inte med resultaten mot Iran) – vilken rysare i så fall.

Matchen mot Iran blev som väntat en värdelös värdemätare även om det var fint att det var Kim Andersson som stänkte dit 1-0 efter 1.27 minuter i sin comeback.
Superproffset Mattias Andersson glänste i holken. 38-åringen skulle inte ens kunna underskatta Bjärnums PB-lag.
Andreas Nilsson skakade lite rumpa några gånger inne på linjen, kom loss och satte sina bollar säkert.
Jim Gottfridsson gjorde också mål tidigt i sin comeback.
Lukas Nilsson sparades mest och Markus Olsson fick äntligen lite speltid.
Niclas Ekberg var stensäker i avsluten och motiverade så gott han kunde varför han fortfarande verkar gå före Mattias Zachrisson, som så många vill se i en större roll. Nu fick de en varsin halvlek.

Jag tror fortfarande att Sverige slår Slovenien i morgon. Visst, gör Skof en likadan ”idiotmatch” blir det tufft men förhoppningsvis har han haft sin fullträff den här helgen. I övrigt imponerade inte Slovenien särskilt mycket (okej, försvaret var starkt i andra) utan det var mer Spanien som gick ner sig helt, såg Copacabana framför sig och vaknade inte upp förrän det var för sent.
Men nu får Spanien en lugn resa mot Iran i morgon och kan fokusera på matchen mot Sverige på söndag. Ett rätt bra schema.
För Sverige väntar två ur- och gastkramningar på mindre än 24 timmar. Då gäller det att publiken bär fram laget två gånger om. Man kommer att vara fler än de drygt 4000 som kom i kväll. Men de ska höras också.
Och helst ska Kim Andersson och de andra dänga till Slovenien riktigt rejält så att man tar råd att förlora mot Spanien med någon boll. För ja, jag tror det blir riktigt svårt mot spanjorerna.

Så en liten matchboll är det ändå mot Slovenien.

Nu spelar man aldrig på oavgjort när man går in till en handbollsmatch men notera att det räcker med tre poäng mot Slovenien och Spanien för att säkra en OS-plats. Kan vara viktigt att ha med sig om det blir en slutminutrysare, i synnerhet mot Spanien om man har en seger mot Slovenien i ryggen.

Jo, herr Skof sa faktiskt att han skulle dricka bärs i kväll.
– En bara. Nej, en i varje ben ska jag ha. Två små bara.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB