Startsida / Inlägg

Persson-värvningen, förbundskaptensnytt och blockad idiot

av Johan Flinck

Alingsås värvar hem Magnus Persson från Gummersbach till elitserien.

Det är onekligen en prestigevärvning som visar att Alingsås tänker fortsätta utmana Kristianstad.

Det tillhör heller inte vanligheterna att Alingsås gör den här typen av värvningar: etablerade spelare med mästerskapsmeriter från en stor, utländsk liga. Man brukar ju åka ner till Kungsbacka och hämta godbitarna (där man dock fått konkurrens av Ystads IF senaste året). Fredrik Larsson är förstås ett tidigare undantag. Låt oss hoppas att Persson blir mer lyckad i AHK än ”Bedda”.

Men om jag förstått det rätt så har dock inte maktbalansen ute på spelarmarknaden mellan Sveriges två bästa klubbar ändrats nämnvärt av denna värvning. Kristianstad och Alingsås är fortfarande på olika nivåer i ”näringskedjan”.

För vad jag hör så erbjöd Perssons agent, tysken Martin Schmidt, honom till Kristianstad för några månader sedan. Men Kristianstad nobbade i ett tidigt skede och gick, som så ofta de senaste åren, på Norgespåret, denna gång med Stig-Tore Moen Nilsen.

Och Alingsås ville också ha Gunnar Steinn Jonsson från Gummersbach. AHK hade möte med både Persson och Steinn Jonsson.

Men var hamnade Steinn Jonsson? Just det. När Kristianstad vill ha något så ser de till att få det (i varje fall på den nivån).

***

Det blev snabbt tyst om Henrik Signell som ny damförbundskapten.

Men ni kan vara lugna (om ni nu vill vara det), det kommer att bli så. Det återstår några pusselbitar mellan förbundet och Sävehof, plus att Sävehof ska göra klart med en ny assisterande.

Vad jag hör så passar Sävehof på att ställa rätt höga krav för att släppa Signell. Man är ju väl medveten om hur desperat förbundet är i det här läget. Den 8 juni inleds OS-uppladdningen.

Normalt sett köper inte förbundet loss en förbundskapten som ska dubbelarbeta utan förbundet betalar den nye förbundskaptenen en lön och sedan är det denne som får deala själv med sin klubb om en ny (lägre) lön eftersom man kommer att jobba mindre i klubben.

Men nu vill Sävehof ha kompensation av förbundet för att låta Signell dubbeljobba.

***

Det står också klart nu att Ola Lindgren definitivt slutar efter OS.

Det kommer att meddelas på tisdagen i samband med att VM-kvaltruppen presenteras.

Sedan tidigare har det varit klart att Staffan Olsson också slutar direkt efter OS. Men förbundet har hållit dörren på glänt för en fortsättning för Lindgren, som hade kontrat fram till sommaren 2017. Vad jag förstått har det funnits ett alternativ att Lindgren kunde behövas i organisationen när en ny förbundskapten tillträder.

Det här betyder att förbundet kommit ett steg längre med den nye förbundskaptenen, som alltså enligt mina fortsatta uppgifter ska bli Ljubomir Vranjes. Så sent som i dag hörde jag att man har fortsatt positiva signaler från Flensburgtränaren. Förhandlingarna fortskrider alltså men det är så klart mycket som ska falla på plats där, med flera parter inblandade. Mer än i Signells fall. Dessutom är det ju inte alls samma tidspress när det gäller Vranjes.

***

Fick i dag höra att ett svenskt Bundesligaproffs (eller rättare sagt ett före detta svenskt Bundesligaproffs just nu, då han för tillfället verkar vara klubblös) är fortsatt arg på mig på twitter.

Han, vi kan kalla honom ”Gustav R”, twittrade i helgen ”Flink är en idiot och bygger hela sin karriär på att sno saker från Twitter och Instagram” med anledning av att jag uppmärksammade Mathias Tholins fina, känslosamma hyllning på Instagram till Kristján Andrésson. Det skulle jag tydligen inte ha gjort, alltså uppmärksammat hyllningen och nyanserat den bild stora delar av handbolls-Sverige har av Tholin.

Det är ju någonstans sorgligt i sig att man reagerar på det sättet av en sådan grej.

”Gustav R:s” tweet var ett svar på Jarmo Mäntys tweet där denne ifrågasatte att man spred ett inlägg på Instagramkonto som var privat. Förstod i dag att det sedan blev en diskussion i twitter-sandlådan om detta och till alla som är upprörda: Tholin hade inga problem med att jag spred hans inlägg. Så nu vet ni det.

Anledningen till att det här har gått mig helt förbi och att jag upptäckte den här saken först i dag är att ”Gustav R” tydligen blockat mig på twitter. Jag får inte följa honom längre och kan inte se hans tweets. Han har alltså gått med i den exklusiva, men säkert växande (det tvivlar jag inte på), ”klubb” som Åke Unger startade en gång.

Jag klarar livhanken, lever rent av rätt gott, utan att behöva följa ”Gustav R” på twitter. Men nånstans kan man kanske tycka att han är en liten av en fegis här, ”Gustav R”.

Sedan tycker jag nog att han överskattar min ”karriär” de senaste åren. För sociala medier fanns i princip inte under min ”karriärs” första tio år. Det är möjligt att denna ”karriär” sedan tagit raketfart de senaste fem-sex åren, tack vare sociala medier, men då tycker jag nog att han, som sagt, överskattar den delen av min ”karriär”.

Fast det är klart, just nu byggde jag ju min ”karriär” ännu mer efter att tagit upp ett inlägg på sociala medier här i bloggen.

Tilläggas ska att ”Gustav R” sedan tog tillbaka det där med att jag var en idiot. Men först efter att Per Johansson ifrågasatt det omdömet.

PS. Nu kommer ”Gustav R” skriva att det är av just den här anledningen, att jag ibland skriver om vad folk skriver om på sociala medier, som han blockar mig på twitter. Men det kan jag bara spekulera i eftersom jag inte kommer att kunna läsa det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB