Startsida / Inlägg

Om protesten, diktatorn och listan

av Johan Flinck

Jag såg inte själv ”handduksspelaren” i sista anfallet mot Egypten. Men twitter gjorde mig uppmärksam på det och efter att jagat Stefan Lövgren i ett par timmar bara för att fråga om de också noterat det och få något slags citat (vid den tiden) till ett knäck om det lite komiska i situationen så fick jag napp.

Och då visade det sig att Sverige till och med lämnat in en skrivelse/protest om det.

Nu får den svenska lagledningen en del skit för det i sociala medier. Men de krävde inte utvisning, omspela eller något liknande (vilket Lövgren också uttryckligen säger i texten). De ville bara markera då det allt sedan EM lagts åtskilliga timmar på att diskutera färg på spelarnas skydd, lagkaptensbindel etcetera. Plus då att ingen delegat reagerade och där fanns det kanske en viss bitterhet (utan att jag fick det verifierat) mot att delegaten gav Tobias Karlsson två minuter för att han ställde sig upp och reagerade spontant när Lukas Nilsson slogs ner. I sken av detta kan jag förstå att Sverige lämnade in en skrivelse för att markera.

***

Men nu tittar vi framåt. Snart match igen. Sverige-Ryssland. Vinner Sverige den… ja, då har Signell något riktigt stort på gång. Jag tror det blir tufft.

Snackar vi rysk damhandboll är det svårt att komma runt Trefilov.

Knäcket om hans skräckvälde på bänken har det skrivits om många gånger. Nu fick jag äntligen pratat med honom och en av spelarna tack vare den tolk som OS-arrangören tillhandahåller i varje mixad zon till respektive lag. Ett av överraskande bra initiativ i de här spelen.

Därför tycker jag att det var värt att skriva om Trefilov igen. Dessutom kommer svenskornas nyanserade bild av honom fram också. Nu var texten lång som den var så jag fick inte med alla röster om Trefilov. Men Gulldén berättade att hon till och med skulle kunna tänka sig ha en sådan tränartyp, mest för att ha testat det.

Ni läser artikeln om och med Trefilov här.

Och här ser ni det famösa reportaget som TV2 Norge gjorde och som avslöjar vad Trefilov egentligen säger. Det är inga vackra ord. Sedan vet jag också att det alltid är vanskligt att översätta uttryck rakt av, de kan få en starkare betydelse på till exempel svenska än vad de ordagrant har i det ryska språket.

***

Isabelle Gulldén är en av svensk damhandbolls två bästa spelare genom tiderna. Den andra är Mia Hermansson Högdahl. Men var står sig Gulldén i internationell konkurrens i dag?

Jag beslutade mig för att försöka reda ut det och drog ihop en jury med Claes Hellgren, Martin Frändesjö och Per Johansson för att lista de 15 bästa damspelarna just nu. Ni hittar den här (plusinlåst).

Till det har jag en artikel med Gulldén där hon får plocka ut sin topp-tre och den är inte plusinlåst.

***

Rejäla paket på handbollen på sajten hela dagen:

Skärmavbild 2016-08-10 kl. 16.03.14 Skärmavbild 2016-08-10 kl. 16.03.56

***

Missa inte att följa mig på Facebook för att få allt jag skriver om handboll i ert flöde. Ni gör det genom att gå in här och trycka på Gilla-knappen rätt högt upp.

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB