Kvällens andra tyckare efter matchen mot Serbien.

Min vän och kollega Robert Laul hävdade ju att en fotbollstränares betydelse och påverkan på ett lag bara är tio procent, eller om han höjde det till tjugo procent till slut, och drog i gång en debatt i fotbolls-Sverige.
Men oavsett hur stor påverkan man påstår en fotbollstränare har så har tränaren i handboll större.
Av den självklara anledningen att du kan coacha mycket mer under en match i handboll än i fotboll.
Därför landar man inte sällan på tränaren när man ska bedöma ett lags prestation i handboll.
Sedan har det kanske gått till överdrift i just den här spalten under EM.
Men jag kan inte låta bli att komma tillbaka till Signell också efter Sveriges tredje gruppmatch.
Han hyllades här för sin offensiva coachning efter premiärsegern och kritiserades sedan för att fegat ur i förlusten mot Slovenien
Var landar vi då efter ett kryss mot Serbien.
I mellanmjölkens land?
Nej, jag tycker att Signell ska ha en hel del kredd för coachningen mot Serbien.
Han fegade min själ inte ur.
Under första halvlek bytte han friskt och testade flera olika uppställningar. Jag tyckte det var helt rätt att ta ut Alm, Odén och Bundsen i mitten av första halvlek för även om det var jämnt på resultattavlan så var spelet ganska rötet.
Sedan kom i och för sig det stora raset men det gick ju oerhört fort där, från 11-11 till 11-17 på åtta minuter.
De serbiska kantspelarna hade julafton på Bundsen och Idéhn. Till slut kände sig Signell tvingad att byta Loui Sand anfall/försvar som försvarsetta mot Olivia Mellegård.
Sedan satte Signell in Bundsen igen och Jamina Roberts kom in som tur var. Sverige fick lite kontakt igen före paus (15-18).
I andra lät han Odén starta igen men framför allt ställde Signell ut ett 5-1-försvar bakåt.
Det gav utdelning.
Hela det svenska försvaret höjde sig, Anna Lagerquist var tillbaka i Spanien-klass, Bundsen började rädda skott (strafflimningen!), serbiskorna blev stressade och Sverige kunde börja kontra igen. I första halvlek försvann ju kontringsspelet efter tio minuter eftersom nästan vartenda serbiskt anfall slutade med mål.
Efter en Loui Sand-show på kanten och i kontringarna så var Sverige ikapp efter drygt 40 minuter.
Resten blev en rysare där Bundsen höll kvar Sverige i matchen med den ena frilägesräddningen efter den andra när det läckte på linjen i det svenska försvaret som ibland blev lite för aggressivt.
Sverige hade chansen två gånger om i slutminuterna att gå i från till en tvåmålsledning men Jenny Alms skott satt i ribban, ett skott hon själv menade skulle ha suttit då målvakten var i andra hörnet, och Ida Odéns avslut räddades av den serbiska målvakten.
Därför kändes det trots allt som en förlorad poäng.
***
Jag står fast vid att det läget Sverige hade inför matchen – behöva besegra ett Serbien för att gå vidare med fyra poäng i ett EM – var en gyllene chans som det kommer att dröja länge innan man får igen.
Mitt drömscenario var att Frankrike samtidigt skulle besegra Holland. Då hade det troligen räckt att vinna mot Tyskland för att knipa en semifinalplats i mellanrundan.
I stället står vi här med ett riktigt getingbo och kanske har vi underskattat Serbien.
Men det är varken Norge eller Ryssland som väntar nu.
Jag tycker att vi ska hålla fast vid att, som de flesta var rörande överens om inför mästerskapet, det här är en riktigt bra lottning.
Sverige har bra statistik mot både Holland och Tyskland de senaste åren. Och det är inte alls säkert man behöver besegra Frankrike.
Läget kunde ha varit bättre.
Men det kunde ha varit bra mycket sämre också.
Det finns också en hel del saker att förbättra i det svenska spelet.
Vi får väl se vad Henrik Signell hittar på härnäst.