Startsida / Inlägg

Han blir förstavalet på vänstertvå i VM

av Johan Flinck

Då var dag 1 på VM till ända.

Vi landade vid lunch, TT-Emma och jag, och fick snart sällskap av DN-Nisse på hotellet, som ligger precis vid arenan men som inte har skrivbord eller ens en stol på ett enda rum. Och då är det ändå detta det officiella mediehotellet på VM.

***

Vi är inte många skrivande, svenska reportrar på plats här kan jag säga. Expressen ska visst vara här men man skickar inte ner någon av sina sportreportrar utan tar hjälp av en frilansande journalist som bor här i Paris.

***

Pressplatserna i arenan sträcker sig längs båda långsidorna och man sitter längst ner precis vid sidlinjen på en enda lång rad med åskådarna precis bakom och det var ett jävla vrålande i kväll när Frankrike körde över Brasilien.

Däremot blev jag förvisad till ”fel” långsida i kväll och fick gå runt halva arenan samtidigt som jag trängdes med åskådarna på väg från matchen när jag skulle till den mixade zonen.

***

Thierry Omeyer verkar ju laddad. 40 år gammal gör han sitt 21:a(!) mästerskap i rad. Efter 20 minuter mot brassarna hade han släppt in fem mål och han landade till slut på 67 procent.

Frankrike fick den perfekta starten på sitt VM. Nu lämnar man Paris för Nantes. Räkna med att man återvänder till huvudstaden till semifinalerna.

***

Oerhört tungt besked med Jakobsson.

Sverige har nu tappat över 1000 landskamper efter att veteran efter veteran lämnat in efter OS.

Tog lite reaktioner av experterna på plats, Per Johansson och Ljubomir Vranjes. De höll inte igen när det kom till vad beskedet betyder för landslaget.

Ni läser knäcket här.

***

Efter att sett Omeyer och Narcisse vara tillbaka i en VM-match i Bercy 16 år efter att de spelade finalen här mot Sverige, samtidigt som spelare som Karabatic, Guigou och Abalo sprang runt på planen i ännu ett mästerskap, började jag fundera på hur ofta Sverige saknat sina toppspelare genom åren i mästerskap. Det har ju varit en del återbud. Jag kom fram till att Sverige saknat en av sina just då tre bästa spelare i alla mästerskap sedan Lindgren/Olsson tog över 2008 – tio mästerskap i rad.

Skrev en tyckare i ämnet här.

***

Blir intressant att se hur Andrésson nu gör när han ska skriva in truppen. Besked i morgon eftermiddag eller kväll.

Men Cederholm måste väl bli inskriven?

***

En av de stora frågorna har varit hur man ska lösa vänstertvå i försvaret utan Källman. Oerhört viktigt att få en träff där.

Buden har varit många under uppladdningen men när jag frågade Andrésson fick jag ett ganska rakt svar: 1) Gottfridsson, 2) Jeppsson, 3) Stenmalm.

***

Har gjort en expertenkät inför VM.

Så här tippar de:

Tomas Axnér, TV4: Frankrike.
Oscar Carlén, TV4: Frankrike.
Magnus Grahn, SVT: Frankrike.
Magnus Wislander, Radiosporten: Frankrike.
Per Johansson, Kanal 5: Frankrike.
Ljubomir Vranjes, Kanal 5: Frankrike.
Staffan Olsson, Kanal 5: Danmark.
Claes Hellgren, Viasat: Frankrike.
Martin Frändesjö, Viasat: Tyskland.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB